真巴絲一定噴香水 (8)

1001 回覆
10 Like 10 Dislike
諗都唔洗諗 < 好有錢
中意左佢一隻味好耐唔捨得買
但最近有D忍唔住想買une rose
想問Musk oud 同une rose 隻味似??
byredo, le labo , aesop 呢幾隻你地覺得持唔持久呀?
自己試左幾隻味,都覺得好似好快就淡左,唔知係咪我噴得太少?
(成日驚噴太多,自己聞唔到可能人地聞到好濃)
感謝巴打
放假出去睇睇
Lord George 係有啲鬚後水/爽身粉 同埋啲南丫香料味
你覺得南亞仔feel 都正常嘅
因為一聞Roses on ice就聞到陣Gin tonic味 實在太鐘意啦
不過我自己覺得musk oud同une rose隻味係一啲都唔似(利申 有錯勿屌)
只係我想買musk oud嘅慾望大過想買une rose,
不過我覺得喺未來嘅日子會入手埋une rose

愈踩愈深
係, 已經係waiting list既野
最終點都會買佢返黎
差在早定遲架姐
香水呢D野冇話嫌多
btw, 你覺得by kilian d味持唔持久?
Musk oud 有噴上手腕試 沖完涼都仲有少少少味,
不過Roses on ice無噴上手試 但覺得個感覺唔會太持久咁
巴打, 要同你講聲, l'artisan 係香港無櫃, 所以無得試
其次, 我真心想講 mure et musc edt 呢支係野係超廢, 仲衰過
jo malone
而且同blackberry & bay 完全唔同feel (佢一出個下係黑加倫子薄菏糖個隻味, 之後係好弱好人做feel 皂味), 唔好嘥錢買貨size 
我好記得 l'artisan 俾人吹到好勁, 個時初入香水坑, 盲入左5ml 
sample set, 其中一支係mure et musc, 呢支真係成set 入面最垃圾個支
有咩可能噴左一個鐘已經無味

岩岩收到朋友staff sale好似好吸引
仲有少量QUOTA, 有興趣既加TG , 到今晚10點ONLY https://t.me/manc106
竟然廢到咁
Jo malone噴到要俗暈自己先捱到幾個鐘
但真係好鍾意呢隻味
話說我試左呢度好多人話香既DIPTYQUE 肌膚之華,
唔知點解我覺得好臭
第一下有浸譚仔味既?
係咩牌子啊
咩都有呀 真係咩都有
上面有提過既BRAND 都有D有
商業+小眾都有D
講真, jo malone 佢呢隻味唔完全係berry 味, 仲mix 左西柚味, 
香港市面呢講, 比較難搵到一支同呢款相似
一係你出去試下daisy dream (要舊版, 唔好新版, 新版會甜啲) tester, 
係會甜過jo malone, 後調會有椰味, 但整體都清新好聞既
LE LABO SANTAL,
SL CLAIR DE MUSC, 5時, 肉桂, 修女,乳牙,
Byredo gypsy water, Mojave ghost,africa, tulip,velvet haz,blanche
diptyque lierre, 肉桂,
aesop ,

請問有冇巴絲用過以上邊隻係覺得比較 LONG LAST架?
想搵隻LONG LAST D既,唔洗成日補噴
唔會啦 EDP好聞好多
前幾日陪friend去試左do son edp edt都好唔同 edp特別啲 個味無咁薄同無咁似啲普通嘅茉莉味
係msck買byredo 有無伏?
Fleur de Peau 我都好鐘意
我覺得Layered Fragrance Cassis Leaf個感覺都有少少似
但係呢隻味好似得細size好唔抵買
尋日都買咗支do son edp
你有冇譚仔味
香唔香好主觀
我都覺得唔香 我聞到淡淡嘅爽身粉味
我覺得開頭係譚仔味, 之後 耐左( 真係要耐D) 就會變左淡淡既香香地既皮膚味? 後尾可以接受,開頭接受唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞