真巴絲一定噴香水 (8)

1001 回覆
10 Like 10 Dislike
隻玫瑰味係咪同diptyque eau rose唔同feel?
我覺得都幾唔同下
no man’s land直頭聞到啲硝煙味,以爆炸現場
我噴cologne添啦,都係噴每邊手碗1下+頸左右一下,自己會聞到,但人地要行好近先會聞到咁樣幾好
講真,我覺得portraits collection有d overrated同埋賣點似係個樽同故事多過佢香水嘅味

例如最出名嘅The Tragedy of Lord George,要講boozy嘅話Kilian大把作品blend得好過佢。如果講特別d嘅味,Penhaligon’s main line嘅Sartorial, Lothair, English Fern, Halfeti等都比Portraits出色

同埋俾得依個價我不如加多少少買Xerjoff,或者Frederic Malle同Kilian都會有更多選擇
自從用咗兩枝Tom Ford
我冷落晒啲獸頭
不過個樽真係幾好j
枝the duke 係女仔都話好聞
同埋我覺得last 得耐
果陣上網買先千六左右
個人覺得幾抵
邊兩枝
Oud Wood
Tobacco Vanille
P記 sf平好多
推推
點樣Whatsapp問?
Portraits賣千幾都ok嘅,過二千嘅話絕對唔會揀佢
至於Much Ado About The Duke,我唔係太鍾意玫瑰味,所以就唔評論啦
個人覺得玫瑰加木/皮嘅香水一般都比較持久
依家嘅天氣好適合用依兩枝!Tom Ford早期出嘅好多都好正,不過依幾年唔知做乜,咩Lost Cherry, Rose Prick, Bitter Peach都
Oud wood係好聞但係好學唔學似糟密㝫半步散
有無含羞草既香水推薦
有次試左gucci winter's spring覺得好正
但一黎好貴二黎感覺唔太值呢個價
Luna同the duke好難揀
岩岩買左樓上講隻Endymion
我自己鐘意the duke,
我兩隻都聞過
The duke噴左上身木味會出d
同埋真係好好j
你可以試下噴左上身自己feel下
我就係2隻都試過,都好香
Why not both
老老豆豆 個人覺得Endymion有D似阿差既味
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞