真巴絲一定噴香水 (8)

1001 回覆
10 Like 10 Dislike
唔知大家有無買JM聖誕midnight musk?
雖然過咗聖誕但好似幾討好
我有枝rain
一開頭個種雨後味好正
但到唔知點解後期會有陣人工檸檬味
佢呢個牌子有幾隻我都覺得有呢種洗衣粉feel(因為我有朋友有枝其他味都係咁)
但我覺得都唔錯既只係有D出乎意料
鐘意skin
有無巴絲覺得mfk隻petit matin好正
thx
我嗰枝仲未寄到黎 到手再睇吓有冇分別先
我係男仔
有冇巴絲有用floraïku?
諗緊要唔要入佢個discovery kit試下
想知Endymion係咪真係咁誇張
今日噴咗搭lift嗰陣後面嗰兩個後生女話哇~好香
叔叔不行了
其實女仔係咪真係特別鍾意呢陣味?
搵日去聞下先
有冇巴絲覺得邊枝FM值得入手? 好想入手一枝FM 男香。。但最紅果枝狂野麝香 好似話悔味。。
我鐘意夜晚版本多啲
CONCENTRÉ定cologne
濃版

有無巴絲係到買過
之前講過自己用d味既feedback, 可以睇返

真巴絲一定噴香水 (8)
https://lih.kg/rzONoHX

我就無分男女香, 鍾意就用, 當然太sweet就唔岩男仔,
男仔可以試下outrageous, 如果鍾意花香可以en passant, rose and cuir係rose and leather既味.
清新草味有vetiver extraordinaire, 陽光d,會玩戶外運動可以試bigarade concentree. 以上都係我試過既味淨低等其他師兄推薦
唔該晒巴打
有隻味搵唔到, 睇下大家幫唔幫到手, 不過應該都好難, 我形容唔到
TDLR: so far搵到最似係byredo 嘅accord oud, 不過感覺上只係80%似

係以前一個女仔朋友身上陣味, 但係當時問佢佢又話無噴香水, 淨係化左少少妝, 我仲問佢拎啲化妝品聞過(好fd但係好變態), 但又唔係

我曾經都係日本激安啲家居香薰櫃度聞到一模一樣, 似有若無, 有一浸無一浸咁
不過逐隻拎起聞都pinpoint唔到, 最後放棄

間唔時係街度, 同其他女人擦身而過個陣, 都會突然間聞到一浸, 但無理由走埋去問人

提示只有類似accord oud, 唔算係罕有嘅味, 每次聞到都係女人, 應該係散開左既base note
我想問吓大家有冇買開啲咩ig shop啲香水係冇問題,我見到真係好平而且有啲香港冇嘅,但係有少少驚係假
唔一定,個人覺得有種脂粉味
其實Concentre 係咩相對long lasting 同好J 啲
Endymion top note好正
但散得好快

近期入手嘅香水 始終最中意都係mfk540
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞