真巴絲一定噴香水 (8)

1001 回覆
10 Like 10 Dislike
900應該係selfridge 賣得特別平或者特價。正常外地價錢應該都係1100 - 1200左右.
香港係衰在劃一收費 Portrait 系列2xxx 75ml , 其他就劃一 1800 100ml
外國買水貨唔同款有唔同價錢.
me 都鍾意P記 皮革味。 我買咗隻Cairo 都係有皮革味,好正

如果依家係sf 買香水,
聖誕前寄唔寄到呢?
之前試過skynet等好耐
其實都中意love don't be shy同forbidden game, 但因為我本身無gggb 香調嘅香水所以買左佢
覺得隻味唔算好甜但誘人
唔係太岩返工用,岩去約會用
有冇巴打用過Christian Dior既香水
咩評價
想問你地買香水會唔會考慮projection
我試過diptyque Tam Dao EDT 覺得幾中意 但feel 倒projection/sillage差
買唔買好

同埋其他牌子木質調有冇咩推介?
我自己有一支Aesop hwyl好中意
試過byredo好多隻都覺得陣味好人工
黎緊想試Maison Christian Dior
Maison Christian Dior 起我身上好快就冇哂味
我會睇自己鍾意同埋香水咩場合用,試過office用支projection 勁嘅俾人話
其實點分辨支香水的projection,用自己聞唔聞到黎分?
但projection 勁唔等於濃味?
去海港城聞完good girl gone bad 好中意隻味,但價錢有d over budget
想問大家有冇類似GGGB既調同價錢平少少 推薦
我無人區玫瑰可以last到好耐 睇你本身個人高溫定低溫
有冇人係過 fragrance.com.hk 買過嘢?

我搵緊隻幾年前嘅香水
上外國網好多間都冇
佢呢個網話有 仲平一大半
我應唔應該試試佢
kilian可以用海港城$500 coupon,
上Carouxxxx 買coupon用, 即刻抵返晒

有冇人知呢隻係咪要去專櫃先有
莎莎個d有冇?
sf 唔係賣水貨
英國直送都唔係水貨?
仲諗sasa
上網買分裝,個人認為香港啲sales比samples係睇人睇心情,某一隻牌子嘅香水,我買咗10幾支個sales認得我,但係每次買佢都唔會比samples 我,直至有一次我同條女買,佢又係淨係比samples 比我條女冇比到我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞