真巴絲一定噴香水 (8)

1001 回覆
10 Like 10 Dislike
點睇lush隻dirty
Musk oud 噴完上手之後 會耐唔耐有陣好似少少甜嘅味出嚟
本身諗緊買musk oud 定係Frederic Malle嘅Une rose好
唔知你講嘅係新定二手。我女朋友係Carousell 買過 2 支 2手Protrait (唔記得邊兩支) 600 蚊支,堅嘅
應該祇係噴過幾下,同全新無分別
對我黎講前調有啲太濃 之後都幾清新 但我覺得佢個body spray好聞過香水
我去試liquid嗰陣都係咁諗
最尾買左隻solid平平地試下
啱啱用完諗緊回唔回購同一隻嘅liquid
聽完你咁講我試下body spray先~
第一次聽呢個牌子 好out 😂
睇完你地咁講
心動想去門市聞下d 香水係點
Endymion真係好撚屈機
話晒係signature 香水。我諗Endymion 真係最多令人P記坑嘅香水.
個盒靚到
洗唔洗又2千4?
有啲興趣
非Portraits 系列嘅通常都係1800.
而且係100ml. Portraits 系列只得75ml
依排天氣涼用Helen多
鹿頭暫時收埋
聽日出海港城索下先
我今晚都買咗Helen 比女朋友。 去Musea 果間啦。舒服好多
不過海港城果間搬咗鋪之後我無去過,之前間鋪細到仆街又係樓梯底
我就男人老狗用Helen
海港城家陣都叫闊落咗
K11唔太就腳,但老婆話嗰到有間麵包舖好撚正
睇下聽日去邊間索先
順手去索下Tom Ford枝烏木
鍾意就得喇,我都覺得Helen好香!
今晚個sales 妹妹都話海港城果間大咗,但最大間都係Musea果間。
Musea個位係唔太就腳不過如果索嘢就好方便,一層好多間可以索.
Helen陣花香味我一試就扑咗
佢俾咗枝Sam嘅版我試,我都覺得好正
香水真係無底深潭,限住買多一枝就收手
所以要索真啲
我都係女朋友介紹下先開始用P記,佢鍾意香水我唔識啲specialty 嘢,跟佢試得多先知好多牌子。 不過試過咁多隻我自己真係鍾意P記啲味道,唔係話好複雜,但佢哋啲嘢總係有種好優雅嘅味道,同其他香水好唔同, Fresh同Penhaligon's 我自己最鍾意,但Fresh 啲味太女仔,我無買過.

今晚買夠5k (2支portrait 加一個lip palm) 送咗2盒sample library 幾正! 每盒有幾款samples.
我自己算買得少,長期2-3支。我女朋友就癲啲,佢應該有超過50支

Tom Ford我只係聞過女朋友支玫瑰味,個人就唔太喜歡,感覺上同其他玫瑰味香水分別唔算大,咁嘅價錢唔係好抵.
真呀,我覺得高質嘅香水其實貴都無問題
由其Pen嘅味暫時試親都係獸頭系列,鹿豹鸚鵡同熊
四隻陣味都好優雅唔會令你聞到厭,好撚正

女人真係好易買好多,條友近排喺sogo買咗枝椰子味
唔記得咩牌子,但又幾好聞
跟住佢又係咁叫我去Tom Ford索下,佢又話正
女人真係天生購物狂
Tom Ford 我其實還好
依家對FM同埋Hermes 好有性趣
Une rose 真係唔惹少
紅酒玫瑰
仲有佢支French Lover
Angeliques sous la pluie
都好jeng
講起Hermes 我對Voyage d Hermes 完全冇抵抗力
有冇巴絲用開atelier? 想知有冇啲fresh啲既味推介
我係Kilian 死忠,Good Girl Gone Bad 係唯一一支男女都話好香好想靠近我
留名學野
想知大家點睇gucci 綠色個隻flora?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞