其實重有咩藉口唔移民?

1023 回覆
1525 Like 214 Dislike
移民至少有勇氣唔再效忠支國政府
點都比港豬高一等
問題係唔移民嘅人大半都係港豬/藍絲
肯做遊擊隊既睇怕1%都冇
唔肯走只不過係送副身家比中共洗
你適合加入劉仲敬fans
佢講華人劣根性講得好透
其中一項就係smart ass 踩自己人上位
唔走既太多港豬
到時被土改沒收家產
你祖先係有幾十萬先走落離香港?
前車之鑑.走得好走. 歷史係不斷重演.

當年文革,或共產黨侵佔上海.
當時以為共產黨唔會攪商人,人民.
商人仲想打好交道.繼續搵錢.
當時有一班心知不妙, 有幾多拿幾多錢走左.在香港返身.
而個班心存僥幸, 到想走時已經封關,錢財充供.
結果當年班人生活幾慘.

唔好忘記依家管治者,
就係當年趕你地老豆老母或阿爺阿婆個班人.
當年香港仲可以近近地走人.
如果今天真係發展到以上程度.難逃生天.

其實走唔到,唔係有無錢問題. 英國係容許做sales, 餐飲或低下工作.
過到去只武肺解決左,願做唔會餓死.

人多出左去,可以做好多野去幫香港.
留係度可以做咩?? 示威唔給,仲要拉捉打殺.
白色恐怖. 根本反共既留香港死路一條.

土改、文革、黑五類
當年中國既知識份子階級全軍覆沒
仲留喺香港,向港共繳稅,然後港共用你嘅錢買軍火打你,用你嘅錢出糧畀黑警恐嚇你,用你嘅錢出糧畀高高在上嘅特醜,再用你嘅錢立法抹殺你所有嘅權利!!!

搞清楚移民定走難先衝出黎柒
依家係移民定走難?
唔好呃自己喇
跳過當然會死,唔跳都知
但移民就一定會搵唔到食?證據呢?無就收皮啦
ok fine 如果係做港豬舒服啲我冇野好講
條路自己揀
唔好係集中營先後悔
樓上條7頭用移民
仲要俾人串到無影以為好撚巴閉
移民即係有勇氣
你係有本事搞地下遊擊隊咁我佩服你
但如果係做港豬,咁真係連移民用腳投票都不如
有勇氣過做港豬
比下有餘姐
咪就係,有名你叫做救生艇政策,而家仲分唔清時勢?
其實你係咪睇完第一句就即刻駁咀
你要既所謂證據咪就係你自己對自己既認知
年紀學歷出身,可以做啲咩,大約搵到幾多
你計過數覺得搞得掂咪去得,唔得就算數
就係咁簡單

不過有啲人係唔係都話 走左先啦好過留係度丫 去到就搵到食架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞