其實重有咩藉口唔移民?

1023 回覆
1525 Like 214 Dislike
已發達地區之中,貧富懸殊最撚嚴重就係香港,真係信香港人有的是錢個班都唔知中學畢業未
係大撚把錢仲會成日話買唔起樓咩
咁其實走既都有一大堆理由 點解淨係要屌唔走既人地既理由就唔可以係理由
走既理由就一定合理
但係支那韭菜都唔會口講支持之後話我包袱好多冇辦法罷工可唔可以幫我罷埋最多我買多少少贖罪卷?
咁算唔算香港韭菜賤種過香港韭菜?
你數漏咗洗碗
跟本叫人走果班人先係最自私 心理唔平衡

打個比喻 如果有真正好路數 會唔會周圍講叫人一齊做先

一係呢班人就自己都懷疑係咪一條好路 心大心細 想叫多d人一齊跟 起碼柒左叫有人陪

一係呢班人就只係想睇人仆街 其實自己無諗過走

如果係好路 自己静静地走 再叫人唔好走先係正常做法
有下一代既必定要走
53個逃兵比正評
你個講法同嗰陣個個出去衝緊嗰陣
嗰啲戇鳩冷氣軍師坐喺屋企睇電視笑鳩人送頭嗰啲冇撚分別
依樣野我一直屌梗
佢地最嘔心係笑9留既人係港豬
移民咪移民 係要拎光環
移民光環真係冇撚得輸
得勇武手足要受姐
留喺香港嗰堆咪又係大部分港豬
移咗民嘅你哋,會點樣繼續抗共?
https://lih.kg/2291367
就算冇層主咁極端都好
好多人都要照顧有長期病患嘅老人家或者阿爸阿媽
唔係一句話走就走到
肯撚定唔會
之前傾bno移民個post都係諗點樣逃稅多,開埋tg group都叫人唔好傾政治野,講返點拎福利呢d正經事
所以唔走嗰班一定全部係話好多包袱冇辦法罷工買贖罪卷嗰班

而走既就係全部有份罷工企晒前線

BTW今朝有個PO話有個藍絲移完英國出文話後悔太遲移喎 你點睇
你坐喺象牙塔度讕係高清咁笑談哲學咪見唔到個戰場
最撚冇用就係你啲垃圾
但係好多人信香港革命唔起因為太有錢相信將來冇錢就有革命
而家風向係唔走個d都有份累死香港
依家係我唔撚忍心要去帶住咁多病痛仲要重新適應一個新嘅地方
真係笑撚咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞