其實重有咩藉口唔移民?

1023 回覆
1525 Like 214 Dislike
澳洲多工廠,其實肯崖就得,使費又唔貴。

唔想咁辛苦考個叉車牌又得。

不過人工一般就18k ~ 30k
每個禮拜38 - 40 幾個鍾 OT有補水

我宜家自己一個人一個月20k畀埋租使費都儲到 10k ~ 15k
扮哂野問你地咩原因 實際就講自己點成功
再兜個圈笑你地廢攞優越感囉
等你班人入黎睇樓主點成功移民姐
人哋計埋稅都平過香港
跟本叫人走果班人先係最自私 心理唔平衡

打個比喻 如果有真正好路數 會唔會周圍講叫人一齊做先

一係呢班人就自己都懷疑係咪一條好路 心大心細 想叫多d人一齊跟 起碼柒左叫有人陪

一係呢班人就只係想睇人仆街 其實自己無諗過走

如果係好路 自己静静地走 再叫人唔好走先係正常做法
期望個本身未有國安法已經乜都唔做既港豬會突然熱心仲要講到好合理
你唔好期望中共會突然變好人

不過算鳩數啦 總之你屌嗰班人 即使本身一樣冇份罷工 乜春都冇做 而家決定移民都係好撚有貢獻 相反留低既即使上過前線一樣要被你笑入集中營係港豬
咁都講得出 真係好嘔心
事實係宜家200萬人死左去邊呀?
義士+移民撚最多咪20萬 剩低180萬呢
你宜家同班港韭一樣spin到去全民勇武大三罷冇用暴大埋土已是極限
我屌你老母就係你班20萬人都唔行出黎就樣樣野冇用等死撚搞到我要移民呀
逼我走難既元兇幾時入集中營我點解唔關心得?
冇錢囉屌
冷氣鍵盤移民師
你自己繼續FF走既全部都唔係你口中既元凶 全部都係最勇既前線囉
反正你都係靠住自己FF去屌人
同感
去左外國住就係外國居民
香港有咩事都係花邊野,最多當食下花生,衰啲嘅為工作為生活連香港野都唔會得閒睇

移左民就係移左民架啦
lm
因為移民會俾連登仔屌當手足condom
700幾萬人既集中營入面得萬幾個係前線義士
點解唔笑得?
最多光復之後我跪係萬幾個義士前面比佢地一人一腳點話
好煩呀。其實咁想移民咪移囉。又唔係小學生去廁所要人陪,係咁嘈大家要一齊移做咩啫??????

加上都講左窮啦,冇錢就冇錢架啦,咁想有人陪移民咪送錢俾人移囉。講到錢咁易賺又唔見有人派錢。
700幾萬人既集中營入面得萬幾個係前線義士
點解唔笑得?

你講得出呢句證明你係冷血藍屍 屌晒鳩我時間
班左膠同5毛pr完全駁唔到
說之以理,動之以情
我屌緊包袱好多唔走唔革命既韭菜
你班韭菜就淨係識得spin去我FF走既全部都係義士黎反駁我
岩呀香港要靠你呢班笑鳩前線入集中營既最偉大手足光復架啦
真係笑撚咗 口吻諗法同藍屍一撚樣然後講到自己會好努力幫手
做咩扮撚晒野呀
「10萬義士我都比多幾倍你有10萬勇武直頭革命緊啦點解宜家唔開得地圖炮?」
「700幾萬人既集中營入面得萬幾個係前線義士
點解唔笑得?」

唔係你講架咩
然後而家話「我屌緊包袱好多唔走唔革命既韭菜」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞