其實重有咩藉口唔移民?

1023 回覆
1525 Like 214 Dislike
係呀,真係在於勇氣,我諗依度大部分人都唔係攞綜援,三餐不繼同埋瞓劏房,係香港搵得少都叫生活到而自己又習慣咗。

要留低好容易,一年又一年。當然都有人好L想走,但有其他因素真係唔走得,對於佢地,留下就係勇氣。
其實想聽下你同屋企人既諗法,或者淨係你自己既諗法。我一路追post都睇到你啱啱畢業搵得唔多,兩老唔知有冇做野仲要照顧細佬,你係有好現實既因素唔係話走就走。

不過你咁後生,自己對於移唔移民係點諗。
無咩點諗
即係好似買樓咁
你有一定嘅錢你咪諗吓買咩樓囉
定係唔買住儲多啲錢再買靚啲?
但你無錢得鬼閒諗買咩樓咩

移民都係
如果屋企扣埋淨3000,到你屋企人年紀再大啲,開支會更加多。唔好諗移民啦,咁本身你對黎緊有冇話咩計劃。
屋企人要我搵到英國既full time job先放心我走
我好廢 我做唔到

巴打而家係英國番緊咩工呀?
福地人真係好撚得意,因為某d 理由走唔到果班我真係可以理解,但我身邊既人更多係有實力有條件但冇guts 唔想走既垃圾係佔大多數
你識啲friend點樣有實力有條件?
明明有錢英文又勁學歷又高仲要有BNO ,你話呢
岩,懶撚到自己煮都懶,明明外國咁大買部洗碗機唔洗晒咁多時間洗碗已經好撚爽
冇錢移
你係香港搵24K hkd (88,320.20
TWD)
去到搵24K TWD
點搞呀
佢雖然學歷高但讀文科係香港都係搵兩萬幾,好彩佢屋企有d 錢carry 住佢
加多樣 係香港已經要搵份英國文職full time先移民過去

利申: 識唔少人做到
佢條仔前世係64義士
香港最多就係樓主呢種廢人
屋企藍絲一堆
過其他地方無門無路難做呀
單拖去乞食囉一係
香港人係優秀中國人合成出黎
最撚自私就係我地香港人
算鳩數啦 返工不了
有時差不了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞