其實重有咩藉口唔移民?

1023 回覆
1525 Like 214 Dislike
咁你可以話其他個啲無新聞價值嘅
或者民國唔會出現,但會因為十月革命而令支那走向共和.
返幾年工都有啦,前提係你要冇乜朋友,又唔係成日買衫買鞋嗰啲人囉.
8964果啲香港和理非大合唱你又當爭取民主呀?
屌你老味你唔走埋去問埋肥媽
cls你個人都幾好笑喎
FF香港人迫到你移民
之後又FF香港自8964後30年係黑歷史?
你有冇得再痴線啲
去到無一枝之長,又無正常語文能力,可以做乜工
其實我由細到大其實對香港呢個地方無乜感情
因為一黎我最親既家族係哂外國
二黎外國有物業但係香港無
老母唔係香港人 佢自己都諗住呢一兩年返鄉下退休
所以可以話係想走就隨時走得
但係反送中之後先發現自己其實幾鐘意香港呢個地方
老母成日想叫我走但係一諗到手足就好掙扎
藉口就係已有bc 在手
想幾時去都得
我屌你8964之後30年當黑歷史憑空消失呀
你屌翻我轉頭?
明明8964之後有成8年時間先迴歸點解班撚樣可以騎劫個民主迴歸返黎?
咪就係班韭菜訓撚左當冇事發生囖
班韭菜係64後都可以繼續訓落去點解你覺得區區19年幾千個義士做condom之後佢地唔會繼續訓到2047?
實證就係公民黨班撚樣去到美國仲求美國唔好制裁
武肺一爆班韭菜驚559g仲驚過中毒
黨安法一立連光復香港都唔敢講出聲
明明吹到好恆既選舉戰線比港共一推遲成班韭菜一d反應都冇淨係互屌要唔要join非法議會
之後一堆藉口街頭戰線冇用革命冇可能埋土爆大已經極限我屌曬你地班韭菜呀
一年已經係咁你點保證班韭菜唔會好似支那韭菜64之後全部收聲新一代全部小粉紅?
冇BNO 果d 真係慘既,包括我
有BNO 都唔願走果班垃圾就算撚數啦,去英國做藍領生活點都好過香港,你話依加武肺爆得咁勁hold 一hold 遲下再去既另計
無錢
咪撚傻啦依加中共滲透全世界滲透到美國都未必夠中共抽,怪就怪西方國家咁撚on9 養左隻大老虎出黎,英國同日本之前仲要年年科水比中共,真係弱撚智
福地人話福地好好住架,對住塊福地打飛機都夠佢地打成世,仲移咩民,依加送埋半個居英權佢地都話唔要,我真係笑撚左
搵份工班BNO 撚都懶,抵佢地係香港做福地人
成個post過千正評
高地價間接稅咪又係係返晒到,假象黎架炸
講到97移民潮果班全部都係孤兒黎冇屋企人
得福地人先會對住塊福地起勢咁打飛機叫人唔好後悔唔好回流,明明就係垃圾地方一個
而家走難啊大佬
全世界其他地方嘅難民都唔會左諗右諗先走啦
咁仲唔走
呢嗰話題,我最近同朋友傾過,有朋友問,有咩驅使你留喺一個已經急速赤化,冇得救嘅香港?我話,其中一樣,可能係香港足球,睇咗幾廿年波,雖然都仲係幾廢吓,但入場睇波,就係每年嘅習慣,變成咗一種生活。

之後現場靜咗幾秒, 你眼望我眼。

然後,我就話,就呢嗰星期,有多場超級聯賽、甲乙丙組比賽上演,有天水圍飛馬對南區,入面有巴甲巨星,富咸巨星助陣,甲組有深東世紀巨戰,斧山道又有標準流浪對愉園, 上面蒲崗村有木球會對永高, 想睇有質素保證,“”文傑“”之戰囉!咁精彩,有激情,熱度,青春,本土元素,去邊度揾?

講到呢度,有朋友就閘住我,話ok喇,明白,唔使講喇...但我都未講預備組...
走左三年啦仲等你咩
話唔捨得屋企人唔走果班千奇咪撚生,害撚死下一代
唔捨得屋企人>唔走>生細佬到個細佬大個又唔捨得自己>loop
當我離地撚都好,唔入呢個post 都唔知原來有咁多廢人同傷殘人士
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞