其實重有咩藉口唔移民?

1023 回覆
1525 Like 214 Dislike
香港Hard mode
但你喺度刷好哂裝,升哂level,其實都叫打得下

其他國家easy mode
但你要由新手打起

好多人唔捨得啲裝,同輕鬆過重新升過level
已經執緊行李
台灣黎計唔交健保都可以平過香港
睇你移民去邊同幾時移咁解
越早移越有著數
依家咪比班雨革後移既人笑
死J樓價呀拿
屌你你真係所有野都係樂觀FF 走咗嗰班本身係港豬 又點「洗驚黨安法資金自由流動可以期望少少佢地可以支援革命甚至翻黎幫手革命」呀

從來冇人屌真係一心過去支援手足既手足 係屌緊又要走又要笑鳩人入集中營呀傻閪

你講緊令而家革唔到命嗰班 根本都有班會跟埋去外國啦 你無視晒呢班一樣冇做過野既藍屍港豬 走去屌一班包含埋有做過野但決定唔走既仲覺得好有道理嗰下好野

仲有屌你老母啦 笑鳩手足入集中營既人 移完民會更加幫手革命?傻撚咗?
無錢 去到果度又無人無物
如果我有細路就會好想走
有班醫護罷左被人清算緊
呢個唔計
其他國家邊係easy mode 我覺得香港先係easy mode, 似私服 香港人同香港人競爭都還可以,但你出到去同外國人競爭真係爭一截 淨係英文都輸哂
加拿大係有講過比父母短住嘅visa
佢諗到依步可能會再寬鬆
咁你覺得佢地高機率資金援助d定韭菜小粉紅支持抗爭多d?
留低包袱好多既遲早都會坐喺度望住部電視笑鳩我哋入集中營
更高機會醫翻好多10年命好

講到去第2到就醫番好
屌,傷殘弱智出唔到街姐
佢屋企人出到架嘛
而家留係香港照顧佢地又要比你屌
而家走其實仲容易啦有bno
又有加拿大
只不過睇香港形勢真心唔樂觀
最近已經不斷提健康碼
屌你算撚數啦
根本你一句冇800萬人罷工就個個都冇心革命咪算囉
廢事你到時8m人出曬去最後都係唔成功你都照屌人冇燒車冇打柒啲返工藍屍
得啦你走左好叻啦
其實我地死關你撚事咩
你走咗就專心做你既外國人啦好冇
可以期望少少同冇期望唔識得分?
1%同0%去比都可以叫樂觀?
人地好聲好氣同你講 洗唔洗咁惡 人地都係叫你plan 下 你岩 病係無預計 但英文差無錢唔係藉口 就係知你一時三刻乜都冇 咁咪先要plan 又唔係叫你即刻走 英文差咪報個 course 上網聽BBC 無錢咪可以諗吓點樣儲錢 或者打多份工 諗吓被動收入

又唔想付出又想有回報 你呢種心態先係最大嘅原因 令你唔能夠移民
......
以前以為啲人會怕唔好意思靜靜雞移民
原來而家係大大聲移民仲要屌返你轉頭
人地喺外國服由新手打起真係easy mode
但轉服係地獄難度
轉服所有經驗值同裝唔繼承
但冇得喺新手村出發,要打end game level,你身邊啲人個個end game build

得勁鍾意冒險嘅人,或者有special 裝可以繼承,或者喺香港個服end game 階段都玩到新手咁嗰班人先會咁玩法
一開波就標籤唔移民既人入集中營/蓋屍/港豬 = 好聲好氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞