其實重有咩藉口唔移民?

1023 回覆
1525 Like 214 Dislike
幾年無返工都餓唔死算係咁
支那個策略好簡單
如果多人走 佢地會放班支那人落黎取代淨返既香港人 拎晒香港既資源
如果少人走 佢地會加強打壓 有好多想像唔到嘅方式去剝奪你地既自由 務求搞死香港為止
兩個對香港都係唔好既結局
而且我地有責任做一個對自己好嘅決定
唔係「香港人」
係「一部分香港人」
所以某啲情況唔好笑支那人唔識反抗
因為面對同樣極權
大家最後只係選擇逃避
邊度有牛工可以做
佢地根本無工
好既分析要based on事實同數據
有人講外國好易搵工、搵多錢過香港
之後就有其他人講外國搵鬼到工、錢又冇、到時連食到無得食
其實兩邊都show唔到任何証據去支持佢地自己對移民既睇法
真,福地人大部份真係賤畜黎,係外國識既會好少少,我都係走左第二年先開始群返香港人,把口又毒到仆街硬係要屌柒下你踩下你自尊先得,成班都痴撚線,又中意懶醒但又唔係醒果隻
根本你走定留,香港都注定唔再俾香港人玩
睇唔到透嘅人,有能力反而留低,最後佢地會自食其果
坐緊監點移民?
香港人smart ass 係斷子斷孫種
今日其實應有此報
嘩,上面成堆踩港撚衝晒出黎
移民就移民啦講到好委屈咁
我就冇見過著草果堆會大大聲話自己著草再屌鳩唔著草嘅人
黃台仰果啲就真著草喇
agree
唔使跳過樓先知跳樓會死架小朋友

你自己咩年紀,咩學歷,咩出身
想去邊,果邊有咩工作你會啱做
個個想走既都要諗過先架啦

係唔鳩係都話「去左先啦」「未試過點知唔得」「船到橋頭自然直」
講呢啲既睇死佢過到去揻晒舊錢咪死狗咁返黎
連儲落少少錢都無埋仲衰過唔去
咪撚害人啦
人地難民身份政治庇護
你呢
黃台仰只係著草嘅其中一個例子
我只係想指出移民同著草嘅分別

你中意移民就自己移飽佢
憑咩懶係高人一等笑啲唔移民嘅人
Sorry將你同另一位巴打混合咗
十足1949唔肯過台灣/香港果批
下一步就土改文革
香港今日仆街成咁
香港人要付主要責任
唔徹底反省,幾十年後只會悲劇重演
移民至少有勇氣唔再效忠支國政府
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞