其實重有咩藉口唔移民?

1023 回覆
1525 Like 214 Dislike
你講到香港冇人做藍領工咁但冇乜幾個藍領識諗移民就真嘅.
當然愈高愈好啦
上論壇實名制,買電話卡要身份認證
係遲早嘅事,所以早走早著,遲走瞓唔著
走得郁要即刻走,冇鞋挽屐即刻走
仲有明日大愚
你廢老藍屍無本事走, 大撚把人走啦, 驚鳩咩 !!
大數據
廢老藍屍英文都唔識多句, 走條鳩咩, 最後要面試架 !!
唔係唔想,要走一定走到,不過好多野考慮。
無仔女,係香港有份穩定舒服工,有樓,走過去自問只能做基層辛苦工,錢又搵唔到,好大犧牲。
有仔女都話為下一代,無既過去唔知為乜。
我自問冇咁絕情丟底老豆老母走左去
真,剛grad梗係走,唔適應最多番黎,無咩損失。
有樓有事業過得舒服個犧牲大,除非有錢到已經財務自由就無所謂姐。
識唔少人係香港搵到英國既full time工先飛過去移民
屋企人明知香港好差 都叫我唔好移民
連細過我既家人都唔想走sosad
感建分
跟我走啦 養埋你5+1都冇問題
貼錢比人屌
想問讀緊香港degree final year去唔去到?見佢條rule寫要加拿大既大學
世上無烏托邦,有得就必有失!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞