其實重有咩藉口唔移民?

1023 回覆
1525 Like 214 Dislike
加拿大pr可比埋屋企人
冇cash
儲多陣錢先計劃走
屋平一半
油錢平一半
超市買野平過香港一兩成
我屌你你真係自己都呃埋ga喎
全個post人地不停解釋
你就不定話人地果啲係藉口
再把口閪啲就話人地去集中營
見到「攞完張護照, 好景咪再返香港囉」就諗起班加拿大藍絲
英文差
咪扮晒野啦 個標題已經講到人地既原因就係藉口
然後又笑鳩人入集中營
而家又扮撚晒蟹
移到民係手足爭取
跟住屌柒移唔到民嘅手足
最後香港好景咪再返香港囉

終極freerider
支持你
成班戇尻講到唔走=垃圾咁
近排吹移民風吹到我連登都上少左
不斷情緒勒索完全無視每個人有唔同背景同條件
只係用自己價值觀不斷批判所有唔想走既人
講到唔走=奴隸 垃圾 等死 港豬
痴撚線
咁我宜家屌走緊個班定留低個班?
10萬義士我都比多幾倍你有10萬勇武直頭革命緊啦點解宜家唔開得地圖炮?
義士留底起碼革命爆發會參加革命
走左個班唔洗驚黨安法資金自由流動可以期望少少佢地可以支援革命甚至翻黎幫手革命
留底個班包袱多到走都走唔到到時候贖罪卷都冇得你買點解我要期望佢地將來會幫手光復香港而唔係好似8964之後支那人咁繼續做韭菜?
16年見到咁多港豬永續泛民
已覺得睇唔到希望
17年就辭工去左澳洲wh同讀書
而家覺得呢個決定真係無錯
駁吾刀
每年父母團聚有配額
都唔知要等幾多年
搞咩儲得咁少一個要養全家?
走嗰班過咗海就神仙啦 有幾多個真係會幫手
到時咪坐喺度望住部電視笑鳩我哋入集中營
革命到邊個唔想革???

我有無睇錯?
二百萬人罷過一日工未?
班撚屌搶口到整埋篇咩香港人點先肯移民
咁不如調番轉又整篇啦
我唔知啦 其實係咪佢當個個老竇老母死晒
又係獨生子唔撚使理屋企人就可以即刻走
又未至於嘅
以前仲窮
一出世屋企係負債嘅
到我差不多中學畢業時佢哋慢慢還慢慢還就還晒

當然又唔好想像到晚晚dinner都係茄汁豆送飯咁慘
咁辛苦捱完個負債唔通唔食好啲咩
難道我一家四口食得慘啲又真係會夠錢移到民咩

再窮嘅case我都識大把人
其實好小事
屌你老母宜家邊個spin緊?
同班狗一樣話冇人死係佢地鎮壓行動所以冇死過一個手足?
你個department甚至成間公司所有人罷工之餘出埋去幫手黎明行動
都改變唔到外判罷工造成埋土暴大圍城既事實

所以革唔到命
因為死去既手足係唔會原諒我地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞