其實重有咩藉口唔移民?

1023 回覆
1525 Like 214 Dislike
其實最怕係搵唔到工
有冇濕疹撚,去完加拿大/英國之類國家即刻無事?
呢個角度有d另類,不過好想問
假如我有能力而我要救萬幾個義士就要連埋700萬個韭菜一齊救的話
我情願唔救 你話我冷血藍屍五毛垃圾都好
全民勇武革命唔止係為左提升革命成功率
更加係為左革命成功之後所有人都明白戰爭到底點黎從而避免再一次引發戰爭
就算宜家比你美軍this way天滅支共冇義士需要犧牲
剩低班韭菜都淨係知道包袱好多 最後之後有新既獨裁者上台又要再黎多次革命
成班仆街話全民勇武全民罷工冇可能
我屌你地老母連罷工都做唔到憑咩要我信有民主之後你地班仆街會主動制衡政府?
真係窮既後生仔女邊有錢啊 一早輸在起跑線啦
係我講既
你都知我知道唔係所有義士都會走
咁點解你會認為我FF所有走到既人全部都係義士?
都係果句
如果真係窮嘅
果邊最低工資都高過香港好多工
貧窮限制思想, 你識多啲有錢人, 問吓佢哋覺得香港好唔好
30萬有幾難
中年就好難行讀書呢條路,如果人到中年又唔富貴又無一技之長就好難移

但後生仔女無藉口,懶咪認囉,做咩要搵咁多藉口
係走都無得走呀
唔係去到會餓死呀
所以加拿大/英國冇人有濕疹?
無錢無 bno
大學有排先畢業
2019: 光復香港
2020: 移離香港
精神分裂
你一直屌緊嗰班人講到尾咪又係港豬 然後我同你講 走嗰班都有港豬甚至藍屍 你就睇唔撚到唔撚理

之後同你講冇走嗰班一樣有手足 你又唔撚理 繼續開地圖炮屌 總之只要留低既有港豬 我就屌晒所有人 吹呀

然後問人點解覺得FF所有走到既人全部都係義士
而到係我屋企

如果有朝一日我講唔到野都會留喺到
最多同佢鬥長命
睇下你幾想走
想走可以考慮下research master/PhD移民
起碼有fund補左fee先
或者過台灣好少少既學校做跳板 學費仲低過香港
你講得出去外國搵工 都窮極有限啦
同埋最低工資既工冇人爭?講到搵工人地就一定要請咁
有錢炒樓無錢移民
佢地口吻 令我諗起上年叫人唔好留守果班冷氣軍師
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞