其實重有咩藉口唔移民?

1023 回覆
1525 Like 214 Dislike
大躍進幾千萬人餓死都未同老共死過。

黃皮賤種DNA嘅嘢唔好太樂觀。
戰鬥至死嘅一日
手足坐完出嚟發覺香港人走曬
得番新腥港人
我愛香愛 香港是我家
有賊咪打走佢地 點解要走
眼見印象
兩老幾十歲人,唔通臨死先過去重新適應生活咩。
自己無兒無女係香港打easy mode ,唔通過外國打hard mode 轉行做藍領?
唔洗教精香港人
不嬲大把人慣咗做deadline fighter,做咩都係唔到最尾一刻唔會趕,一趕起嚟就滾水淥腳lea鳩禁hea,老撚土
窮嘅後生先更加要走
兒登仔笑L死
係咁問有冇人係外國讀書/做過野 已經好離地啦,正常邊會去過,去過多數屋企有錢 緊係口響啦

如果香港讀演藝果d,人地夢想係依行,你就叫人去外國做侍應 一係洗碗,咁做人有咩意思
係呀 就快冇飯食啦 走啦走啦
樓主移民未?
Push
認真討論,本身你同屋企人點諗?
唔好聽佢地講啦,我明錢好緊要,但你儲到幾多錢都唔緊要,最緊要你有目標,已經好好。不過你plan咗咁耐,就緊係愈多錢去走就愈有安全感啦。宜家儲下錢先,到疫情好啲先過外國,有份工就可以生活到架啦
樓主真係好on9
屌你走咪走囉
講到唔走果啲好似有問題咁
喂家下你係逃走啊
講到咁理直氣壯係咪食撚懞左啊
我唔反對你追求自己嘅人生
每一個人都有咁嘅權利
但係唔該
唔好開埋呢啲鳩post
「這一場革命最終無人取勝」下句係咩啊?答我啊?
平時就食黃店打卡,話bring them back
一上兒登就話「其實重有咩藉口唔移民?」
識唔識邏輯啊屌你老母?
我再重申一次
我唔係屌人移民
你要走就走 Fine
但係唔好問「其實重有咩藉口唔移民?」
我反而想問
有咩藉口移民?
每次見到討論鬧人移民/唔移民
個個好似牛頭唔搭馬嘴

總之有好幾類人
想走 vs 唔想走
有能力走 vs 無能力走
想人地走 vs 唔想人地走 vs 唔介意人走
唔會聽佢哋講,根本唔知咩叫移民,冇做過功課

老實講移民重點在於勇氣,錢只要足夠生活就得,60萬都已經夠去加拿大AIPP果啲地方有突,我自己又有double degree,老公又考咗CFA,真係唔憂冇人請
自己就唔憂無人請之後話有勇氣就得 真係有說服力
咩叫點諗
留喺香港等入集中營
點呀 移左民又屌走左冇資格講野 未移又話自己都未走叫人走 明顯個重點唔關樓主移民未啦
估到,不過竟然plan都無,下次答我未就得
冇乜動力學英文,有興趣,但程度未高到去學更多更深既英文

雖然話應該都冇乜機會移到過去,但如果過去應該都係番倉
無錢又無特別技能囉屌你老母
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞