其實重有咩藉口唔移民?

1023 回覆
1525 Like 214 Dislike
其實連登仔對窮嘅定義係咩
三四十萬叫窮,定係岩岩好夠食夠住叫窮?
希望決定移民/移咗民嘅手足
都畀啲決心喺外面繼續抗命
無論係參軍定去集會定做咩,總之盡你所能
請記住我哋犧牲咗啲乜,而且一直都會有更加多人犧牲

決定留守/走唔到嘅手足
唔好認命
命運係流動,靠嘅就係你對手去改變
保持信念,要守住呢度先要守住自己
努力積存更多實力,等待機會嘅來臨
我哋已經有太多嘢值得後悔,唔好再畀自己後悔
係你spin到冇野好spin 一咪spin走到既都有藍屍港豬
宜家明明屌緊有咩藉口唔走你同我講因為走既係藍屍港豬
總之只要留低既有港豬 我就屌晒所有人 吹呀

你e句已經spin到去FF留底所有人都係義士
我一開始已經表明義士太少 少到做任何野都係送頭冇用
不論暴大理大定之前最前線手足都係萬幾人
之前打曬飛機個200萬人根本絕對大多數都係包袱好多比支那逼到絕路都唔識得反抗既韭菜
就算天滅支共都好 比e班韭菜民主都只會產生一個新既獨裁者
香港人一向抵死
30幾年黎攬住一個妄想出黎既制度打飛機唔叫抵死叫咩?
你去過外國未
最低工資嘅工真係好易搵
完全冇考慮過香港人現實嘅Concern
真係以為話移就移
咁開始光復香港未?
36. 要等香港光復咗先

光復咗反而要走
咁你開始plan未?
點解次次都有人spin到去即刻移民?
人地嗰邊fg 都難搵工
請都請local 先
光復唔到就走 好識時務呀 走啦 走左唔好認自己香港人
呢條友真係cls
講到人地迫佢移
真係唔鐘意咪咪撚移囉
cls十足十啲毒撚怨啲靚仔食到大波妹
之後返屋企打個老母埋怨點解生到自己咁撚柒一樣
上面大把人話明明要光復香港點解要走
咁可以合理解釋佢地打算光復香港之後先會考慮走掛
後生仔點有30萬
你條友真係cls
講到人地迫你移
真係唔鐘意咪咪撚移囉
人地移唔移,幾時移,點解唔移
關你撚事咩
唔走果啲都冇關心你過到去做乞衣定金融財俊啦
cls十足十啲毒撚怨啲靚仔點解食到大波妹
之後唔憤氣返屋企打個老母埋怨點解生到自己咁撚柒一樣
嘩我真係屌你老母 自己開撚完地圖炮 仲要講明點解唔開得 而家就話人SPIN你開地圖炮
自己講到無論咩理由背景總之唔走既都係藍屍港豬 然後又話冇
再黎個轉身話自己一直屌緊「有咩藉口唔走」 明明自己一直笑鳩唔走既都係等入集中營等死世界級
咁你又岩,錯既係迫到香港人要離開呢個地方既政府
自己開撚完地圖炮 笑鳩所有唔走既都係等入集中營
然後而家話人地spin
我一向癡線
唔癡線點解會信你班港韭一次又一次
不過多得你地教識我一樣野
冇經歷過戰火洗禮既民主都係假民主

BTW你可以睇翻你自己d post點解咁關心班bno移民撚做咩
2019:熱血mode on
2020: 一年貨仔都光復唔到,驚驚了唔光了,移民算了
而家先得year 1
仲有四年捱呀
畢咗業
唔理係讀master定工作簽證
一定即走佬
希望到時仲走到
「我好撚鐘意香港」

然後拍拍蘿友走咗去
下下合理化自己軟弱嘅行為
屌你老母啦
咁撚大個人 唔可以自由意志做選擇嘅?

如果有下一代 諗住生 支持走
但唔走點解都有錯先?
香港唔撚係以色列人 所謂民族意識都係岩岩先成型
點解下下覺得去到其他國家 之後下一代會翻到黎立國先?
成班話走嘅人 根本就係自私撚 但係到合理化自己
請都請local 先啦 嗰邊大把人冇工請
仲有你講咩肯就做 Bullshit!!
你呀媽係女人啦
你估個個都好想做? 由頭再學水電有撚排
好有迫切性到犧牲原本鍾意嘅工作去做粗勞嘢??
每個人心中嘅opportunity costs 都唔同㗎
真係好撚on9成撚道德綁架要人移民
何不食肉糜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞