其實重有咩藉口唔移民?

1023 回覆
1525 Like 214 Dislike
有決心咩都唔係問題 冇心嘅話咩都係藉口
同意
同我講咩牛奶好平
肉好平
其實洗費好平
你老母啲後生連住都住唔起工都冇份
你同我講牛奶
身邊好多專業人士,讀咗幾十年書,年年加人工,係comfort zone度真係好難跳番出來
如果唔係點解呢個世界咁多黑人
咁依家你知啦
佢揀得留就代表佢可以接受/忍受到做順民
其實冇咩可以話,佢作出咗自己嘅決擇
人地答撚晒你 各式各樣理由都有

然後你就個個都話係藉口
你自己移民既理由就係好合理好聰明 然後人地既就只係藉口
留係到堅持嘅人,真係要有心理準備之後日子會好撚黑暗好撚難過
就算唔撚係重病啊 有長期病患你都唔敢走啦
每日政府啲普通科門診幾撚多老人家排隊
就知咩事啦
有咗黨安法之後就已經無唔走嘅理由,因為黨安法係共產黨自己立嘅,所以唔會收番.
又話圍共係共識
又話支那祖上位全世界冇得避
你玩曬啦屌你老母
有本事你咪再call200萬人出黎反黨安法囖
我冇咁既本事
李嘉誠已經係
移你老母. 無錢點移
果位人兄兩夫婦十萬一個月喎,都儲唔到錢?都走唔到 ?

到底門檻係幾多錢,定係根本唔搵返呢個數唔得

Btw 我認同果位人兄唔想走既,因為本身個人就係錢重要過自由,重要過政治環境

到有咗小朋友,見到本小學通識科本書,睇完內容都忍到既,直情可以考慮埋返大媽區添
去到6年都無得拎任何福利,咪on9
吓? 你唔知人地偷渡去歐洲㗎?

有班人可以冇錢都移民㗎 為未來搵命博咋
標準答案: 人地呀游水呀都係咁走啦,人地呀戰爭呀打仗呀都偷渡啦
老實講如果你係中年人係香港收入有返咁上下放唔低高薪厚職去移民我都還理解到

但如果你係後生仔仲要岩岩畢業都話放唔低唔移民既不如你死撚左去算啦,香港後生仔起薪低撚到仆街你去到外國生活質素隨時提升幾倍,咁都唔撚走到時比人屠唔好喊
咁你勁囉走到
肯做藍領實得 外國人口老化點會搵唔到工
或者做醫療又得
仲迷信大三罷係必勝秘方真係好on9
法國咪示範過一次比你睇囉
已經有外國護照
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞