其實重有咩藉口唔移民?

1023 回覆
1525 Like 214 Dislike
外國華僑出錢
咁出完錢邊個留係大清賣命?
孫中山係僱傭兵?
你呢啲人淨係識諗利益
都岩既 留係外國出錢俾人當贖罪劵
贏就香港人 輸就英國人
兩家茶禮食晒就係香港人
係呀 上一代班撚屌就係教到你呢啲柒頭咁腐爛囉
你將香港爭取民主歷史定係2019年開始宜家先過去一年
然後我屌你8964之後30年黑歷史憑空消失
有咩問題?
咁少野就精神崩潰?
情緒勒索真係萬用key
明明係定理事實都可以叫情緒勒索

最後幫你數下個定義點變
2016年香港獨立
2019年5大訴求
2020年????
投資? 無啦啦海外置業既
香港前景係差 鐵一般事實
都痴痴地線 想走咪走想唔走咪唔走囉
係都要逼人跟你諗法 你話逼人唔好做藍屍就話啫
移唔移民都要比你罵
我唔移我都唔會屌走左班人啦 個人選擇黎嫁喎
Trump: Hong Kong market will go to hell
月入2/3萬就儲到,有幾難

真係唔夠30萬咪去德國/奧地利讀書,學費全免、物價低廉,後生想移民真係無藉口
咁係咪要香港獨立先對得住手足?
如果係咁就算鳩數,我慳返啖氣好過
日撚日被你啲撚樣屌嚟屌去都唔撚係路

2016年抗爭目標係香港獨立???
希望你唔撚係真心膠啦

如果你想香港人抗爭落去
煩請你首先屌柒人唔好抗疫 去抗爭
再屌柒所有人做得唔夠、唔啱你心水
到最後你或者會光復到香港
不過係光復之前你會發現得返你自己咁撚戇鳩
因為政治本身唔係咁玩
群眾力量唔係靠勒索出嚟

最後,如果樓豬或者你係曾經為香港運動有確實地付出過嘅,我唔同意但係尊重你哋係到鳩噏嘅權利。相反,如果只係離地撚、中產式抗爭、儀式嘅,我希望你哋快撚啲死。
話無錢移民
非洲難民見到笑死
後生仔月入2/3萬
sls我
你忽視左政治之所以腐敗就係因為個個自認識得玩政治結果各懷鬼胎唔影響到自己利益都唔會認真出手
所以飯民一直妥協左30年
用咁既手段爭取出黎既制度唔會長命
群眾力量的確唔係靠勒索出嚟
係靠高壓極權逼出黎
但係越習慣和平既人受壓能力反而越高

我屌港韭係為左發泄 但係都係事實
事實就算你點自我催眠都改變唔到e個事實
正如你光復到香港建立一個健全既制度之前你永遠唔會同手足平反到
有冇人發現連登有啲人好鍾意扮兩邊屌人
移民vs留守
專科vs學術科
公屋vs私樓
雞vs狗公
勇武vs和理非

仲有嘅可以後補
正常啦
連登fg 50k
班離地撚肯定信到十足十
俾錯正評sor
咁宜家話革命冇用係你地
話街頭抗爭冇用係你地
話罷工冇用係你地
錦鯉想點?
講緊全民大罷工,你就縮小範圍同我凈講醫護,如果要搵代表的話,係咪可以一個代表曬全部?
咁我都有罷,係咪當贏咗??
係香港生活得好地地,點說服其他人要重頭黎過?得閒炒下樓去旅行,你叫啲人去英國做超市收銀?
去外國點解係重頭嚟過
究竟你有冇試過外國讀書或者做嘢
你覺得香港有幾多人係外國讀書做嘢。 你可以問蘋果日報點解訪問人,全部都是放棄香港高薪厚職去外國做餐廳收銀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞