其實重有咩藉口唔移民?

1023 回覆
1525 Like 214 Dislike
老實講後生仔岩岩畢業果 d 快d 移民先對路,仲要後生仔人工低撚到核爆,到過左30歲先黎諗我保證佢地後悔,唔上唔落慘撚到仆街
當自己係expat 喺香港搵錢 搵夠返英國退休
屋企人唔想
有特殊照顧需要既屋企人
屌那星見到有d 人走左仲要話一定住機場方便返香港,日日飛機飛過嘈撚到仆街佢地就知錯
中年人果代起碼都享受過呀,後生仔果代真係一出世就要諗移民,人情味冇,文化冇得七七八八,物價樓價高,乜撚都冇,我諗我既怨氣可以爆炸成個香港
你屌應該屌你支持左十鳩幾年既泛民主派
姐係你地既鄺神既大佬呀
屌你地老母 香港搞成咁
係佢地一手一腳搞成咁
醒下啦香港人
唔好成日為左呢班政棍啦
佢地係建制B隊黎
由97年做到今時今日
樓主離地撚
點既本地人就有點既代議士

香港既命運由1984開始已經注定有今日既結局

少部分手足比人當咗CONDOM
背後咪就係因為有我地呢班二百萬港豬
唔走
就要做順民或者被支那拉
都話左香港係東亞既首都
難民移去邊彊,生活質素自然下降

你唔講1980 singapore / taiwan 正情係見香港人就送護照送上門?
台灣1980果時窮到PK,未有台積電
仲戒嚴緊,香港果時係東亞最自由城市
下面新加坡一樣啱啱獨立內鬥,人心不穩
所以佢地文化產業一直弱過香港
佢地真係好撚鐘意香港
樂觀係好
好多支那人都好樂觀 直至比黨收割之前果一刻
念力可以戰勝一切
識分清楚幻想同現實係好緊要
用幻想去back up自己既決定係好危險
李小龍到今時今日都仲好多人識
坡仲未有人紅得過佢
錢。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞