【連登 商業電台 光明頂 討論區(二十四)】

5001 回覆
34 Like 2 Dislike
唔關事
19才子根據就係保守撚無其他人咁激進
我斷斷續續聽左兩三年
佢大概係傾佢資本家的知識份子
西方主義信民主自由但同時有少少優生學傾向
因為燒山已經指名道姓咁講19犯咗刑事罪行
19如果想話自己無做過既話就梗係要公開澄清啦
無聽過
樓主雖然已經好少講嘢,不過都唔係心盲

毓民同19都曾經隔空互屌,但頂曬櫳政見分歧,互相起朵,都未去到要真係人身攻擊,人格謀殺,最後重friend返,同過李怡,倪匡,蘇賡哲組成智慧五人茶聚。

但係毓民同19就分別都唔妥條廢老。廢老網台年代啲仆街嘢搞到眾叛親離,包括毓民。而家兒登當道,連網典都就嚟冇人識,梗係冇人記得。呢道其實不嬲都唔會一味吹奏19,好多時都係會笑鳩佢甚至屌鳩佢但係就唔會好似廢老自己同打手咁,咁多年都重係J緊自己啲乜乜柒柒,尤其是四十年前麗的打到隔籬臺落花流水呀、狂風掃落葉呀嗰啲嘢囉
講真講人品我覺得半斤八兩
講才學兩個學術傾向都唔同
要數香港真正知識份子而加死曬喇
或者你去大學搵老一輩囉但講真好多都係19口中的左翼
睇唔通佢係真心膠定係明屈

其實老燒重提當年難民問題分析,真係自攞嚟柒...
只會證明19又中
佢咁小氣, 點會冇
我都想講,唔覺呢個post既人盲目吹奏19
明明都係吹奏李居明大師
CAP返張陰陰咀圖出黎, 沈教授幾陰險
講呢樣真係輸9晒
係, 有聽過呢集
有時想打陶傑, 但19真係易打好多
吹奏要賣埋告白,買咗飛睇共和三夢未
兩個人講人品對比的話
19玩得
老燒小器

你有追開POST都知19時不時開咪撚狗玩D錄音撚
自嘲又有,扮聲扮女人都唔介意
老蕭唔受得人屌
你睇番3,4號果日佢俾人圍屌佢登死拜登佢拍片出黎話自己唔係燈神
開聲前4,5秒眼神怨毒到仆街
呢個post上左熱門
師兄唔洗返工呀?
燒山自稱大量
但表現出嚟就好小鳩氣
邊有大量嘅人拍片問大家自己係咪小鳩氣架

真係大量就一笑置之唔再提啦
覺得有人盲目吹奏才子都應該唔係成日睇呢個po
明明鑽石公主號陶生奶野呢個post大把人笑
而家上YOUTUBE都仲SEARCH到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞