【連登 商業電台 光明頂 討論區(二十四)】

5001 回覆
34 Like 2 Dislike
我無聽果集, 但我都會估, 19有提過下果堆字眼, 但就唔會係燒山講既極端版本
正路大氣電波19都唔會去得太盡
陶傑話係[好快], 都無話實幾時 , 沒事!
難民應該唔係唔認, 佢似真心覺得無問題, 佢應該覺得少數份恐怖分子壞影響, 細過救到難民好影響,
如果燒山只講「19才子」「廁紙包頭」「英國回流自稱才子」

陶傑更係出唔到律師信啦,你指名道姓人哋讀書時期喺英國唐人街曾經偷竊,係一件犯罪行為。

咁我係陶傑嘅讀者,我聽完蕭生咁講就覺得陶傑係一個罪犯,佢所講所出嘅書籍都係一個罪名編出來嘅文章,我以後都唔會再買罪犯陶傑嘅文章,書籍!
啲人唔知佢網台年代啲嘢
https://hk.nextmgz.com/archive/article/1338/17650530
2015年10月
記:「可否解釋清楚你的難民論?」
陶:「其實我是說當無條件和無償收容難民時,這事就會變質,大量非難民甚至伊斯蘭恐怖組織會滲入,到時必須武裝巡視邊境。你看,德國十多天已改變態度,匈牙利也設置鐵絲網和派軍警駐守,所以我說法沒錯。」

記:「是否說過要用機關槍掃射難民?」
陶:「我不是叫人去掃射,我指伊斯蘭難民應由中東國家、海灣國家帶頭收容。這些國家有很多房屋空置,很多工作機會。(收容難民)絕對不關歐洲事,為何要歐洲接收?」

記:「蕭若元罵你是人渣,有何回應?」
陶:「這個人我不認識,每天也有五毛指我是人渣。我的時間很寶貴,上網閱讀只選擇第一流的人,我沒有時間浪費在看不起的人身上。我也沒有聽過蕭若元的節目,所以不願評論其節目質素,也不願評論他為人。」
cls
咁台灣抗疫做得好
又唔見你蝗永拍片讚台灣
係, 本身形象好轉左, 華人界第一抗爭KOL, 最近又做埋國語, 航母都輸丫無計
以為自己做大左
D舊病又番翻黎要唯我獨尊
玩命的19
嘥氣啦條撚樣,日日都扮撚晒嘢,想學人哋抽水,講啲又唔講啲,同嗰件垃圾健吾一樣,扮晒智者,用啲賴清高嘅角度睇嘢。其他主持又係唯唯諾諾,由9佢up,聽都聽得好撚辛苦
本來佢呢段時間出片已經開始誇張
D料都係東執D西執D炒做大雜燴黎講
佢組織能力好講野好聽就開住做背景
佢出左19果兩條片開始我已經冇再睇佢
個朵臭左咁多年難得呢兩年做番好又係咁樣
本性難移咪呢種
我知呢到係光明頂post
但吹奏19才子好無謂
仲有如果係同老蕭私人恩怨都嘈到上去商台開咪
真係幾廢
學佢話齋浪費大氣電波
不如講番左翼右翼好過
仲有19才子唔係每句都岩
最起碼你要我舉我都舉到幾個例證不過講多無謂
只係想講無謂過度吹奏一個人
大家獨立思想
有冇人搵得返邊集提過機關槍?
鮑生會邊度反擊, PATREON?
老實講
張堅庭都算係中間派啦話
咁都鬧……
條友仔真係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞