【連登 商業電台 光明頂 討論區(二十四)】

5001 回覆
34 Like 2 Dislike
都幾誅心論
請先推爆第二十四帖

第二十五帖
https://lihkg.com/thread/2306953
光明頂集數維基百科資料庫整理任務重繼續緊,歡迎各位踴躍參與,詳情見#40
俾人標籤洋奴的陶傑俾人話係共產黨,真係從來未聽過
聽左佢10幾年,佢有好d嘢係冇變過
同埋佢把聲趕客到
臥底
Halifax算果度最大城市啦
你諗吓太子島都有人去
讚世柒好明顯因為呢單

黑警人夫劉正炒咗車
世柒自己講過佢最初去德國係同佢個friend淋紅油搞低地台小巴生意

不過部小巴運咗黎香港2年都出唔到牌(因為香港啲過時濕鳩汽車法例)
咁19又無叫人走或者留既
只係講返移民英國既實際情況俾有心移民既聽眾有個心理準備啫
費事成班唔知頭唔知路咁俾啲kol水咗過去之後又嫌三嫌四,到時陀衰家
好奇怪,明明聽開19既都知道佢一路都好贊成啲人去優等文明國家融入嗰度既生活
哩類人因為意見唔同就生安白造挑撥離間真係好得人驚,社會上見到哩類人真係要好小心
而家就係太多kol 同你呢種commen講多少少現實環境同準備就話放負/叫人唔好做
講到走就好易同埋會一天都光晒咁

實情手足走就當然要早
亦都要快
但唔好令自己個心理建設係外地就會無問題

19都好明顯係想人過好生活
但做決定前都要諗下嚟緊會有咩轉變同點樣適應
屌緊邊個kol
聽左齊阿哥
除左燒山同佢重有邊個? 想聽埋
我都聽左齊阿哥,都唔係冇道理
最撚憎依D晌鏡頭後面鳩噏唔駛成本嘅KOL,19成起碼有名有姓你認得佢知佢你邊個,果班縮頭龜KOL屈撚完人,俾人屈果個都唔知係邊個屈佢!
齊阿哥最後有講陶傑背景
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞