[背囊撚][7]你用緊邊款背囊?幾錢?請支持黃店!!

1001 回覆
57 Like 19 Dislike
我有chz 22
出街日用其實22夠大
反正都冇咁多嘢拎

去旅行嘅話我會拎mqd/mpl

26個定位對我講黎講有啲尷尬
日用太大
去旅行又太細

Btw chz呢個袋太少野既話好易會塌

Chz對我來講都好短 不過用下用下就慣咗
返工飯盒+switch + 雨遮 + 風褸 其實22 都可能夠
但係真係喺我背脊太細個
所以先考慮26
個感覺就好似大人咩細路仔背囊
ael022 我又攞嚟做電腦背囊
上次去旅行都係用ael022 都好夠我嘅用途 反正有個好大嘅喼
有冇考慮過cpl 24/28
Cpl感覺冇咁細個
Chz太短

咁多個袋來講最靚仔嗰個係mpl v2
長度對我來講啱啱好
又冇咗腰帶
想要side water bottle compartment
私心推薦 Gregory All Day V2
同chz 好似

又多顏色
放假先再去搵舖頭睇
近排好似做過sales 但個款唔多靚sales 完都幾貴下
好奇一問,裝咁少嘢師兄唔考慮24嘅?
但係唔係成日裝多野真係太大wo
中年人士少肥 、太細到時又唔夠、 又要再上、 不如一次上到28、 出街返工旅行都可 、 我本人都用緊 MR24
而家睇 daypack v2.1 / Mastery ranch 24 / CHz26 考慮中
你MR24 感覺如何?
Goruck啲背囊香港係咪冇地方有 想睇下實物
24 OK 概, 唔會有咩投訴.
1500左右, 對得住呢個價.
用緊 cpl 24 v2, ,不過希望答到你。

1. cpl就真係唔輕不過揹上身唔覺,個人認為背負都比mr好,除左back panel 唔係好透氣,易出汗。

2. 好挺身,裝多裝少都有一定嘅dimension。

3. 同埋個袋雖然易污糟,算易痴毛,加埋黑色底都幾覺眼,但係通常拍下就得,唔係好需要日日抹。

PS: 由mr prizefighter 同ua 21轉過嚟完全唔後悔,間格同設計拋開mr 幾條街
師兄幾高?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞