[背囊撚][7]你用緊邊款背囊?幾錢?請支持黃店!!

1001 回覆
57 Like 19 Dislike
有無人用過Heimplanet?
做gym+翻office 工既巴打有咩推介
想袋皮鞋恤衫西褲

做攝影師 想買呢個袋裝平時開工野
相機 mon MacBook etc
巴打點睇CIVIC PANEL LOADER 24L V2?
如果用黎做day pack 舒適性如何?
考慮緊佢同AER Duffel Pack 3
evergoods貴成千但睇落D料又好似無咩特別
想問下有無巴打係evergoods官網度買mpl30
用咗cpl v1 2年半
日常用其實幾方便

日日返工拎電腦唔覺重
間隔分明
24L仲放得多嘢過gregory嗰26L daypack

只不過evergoods 嘅背囊係無位散熱
之前美國用冇咩問題
返香港夏天用就熱到仆街

去旅行拎呢個袋冇位放嘢飲其實有啲麻煩
加上鍾意擺相機入背囊
拎相機有啲麻煩
我就覺得cpl唔係幾啱旅行拎相機用

去旅行鍾意用mqd多啲
一樣係24L 但可以塞多嘢好多
相機放低側邊開
行街買嘢飲可以放前邊
立雜野都可以塞好多
方便好多
我v1 係官網買
Evergoods 係made in where
Vietnam

題外話:當年kickstarter 時本身想made in us
最咪話成本太貴轉咗做 vietnam

如果made in usa就仲正
唔係支那就可以
chz series daliy用好正
買咗evergoods mpl 30 v2
講咗優點先

佢個設計勁貼背 就算孭重嘢都好舒服(但都係會重)不過背囊本身就有少少重 因為日常用 所以諗緊拆走佢支鐵

間隔好好 裝到好多嘢 分類整齊

有側手抽 方便

缺點

上面已經講咗 本身少重

因為佢個設計要孭到好高,要較到條帶好緊,所以每次戴除都要較鬆緊,好彩都好順好快手,雖然多咗一個步驟,但還好

本身係右囿(Yao),但佢個袋係掉轉,不過用咗兩日已經習慣

唔夠位落扣

仲有最後一樣最估唔到嘅:企唔到!我第一次買貴袋,見佢個樣真係冇諗過原來企唔到,放低拎嘢嘅時候有啲麻煩,要穩住個袋嚟拎

總結
都好滿意,畀我揀多次已睇過嘅款式都係會買佢,但企唔到真係有啲唔開心

佢仲有個位可以痴章,有冇人有靚嘅介紹?
想問下Gregory 黑花26L 係邊到買最平 同埋有冇邊間網店信得過
輕輕一推
evergoods所有背囊最大嘅缺點係夏天用真係好熱
真 上個月20度行山個背脊都熱到死 好怕會臭

另外係佢啲布料好易花 不過抹得甩
但係佢咁易花搞到我唔放心用嚟行山
成日心大心細想用翻MR 2DAP
唔係好感受到分別 因為香港夏天係咪都勁熱
拆咗支鐵即刻冇咁貼背 今晚要加返
今年堅多老翻
黑花26L好少見有折
邊間平唔知
#1 果D都信得過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞