新一代Oculus quest 2 玩Steam VR 集中討論 (6) 收到機既人表示VR係魔鬼!

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
你地有沒headset推薦? 考慮緊HyperX Cloud Flight或者Turtlebeach Stealth Gen 700 後者好似沒3.5mm插口
一定要買有線,用藍牙delay成半秒
要小心啲拆至得
擺幾套冇左啦
右邊有光點,仲要正中間
嘩好似紙皮造咁嘅?
玩唔夠一個鐘就覺得好頭暈 你地會唔會咁
剛剛稔住課金 sexlikereal 會員, 竟然有30日免費
如果喺電腦裝DMM VR app, 用Quest2 有冇辦法開到當連線VR睇呢?🤔
我sf啱啱個禮拜六都有送上門
重有要砌部靚PC玩
我都重諗緊為唔為咗佢砌多部
而家呢部OK廢
我手機同quest 都無問題
一定砌 唔係玩唔盡VR最好既體驗
Steam vr就係答案
其實我覺得係個quest版app有限制
唔俾你睇咁清 驚你部機頂唔順
我電腦i7 load youtube普通4k片都要等幾秒
反而quest唔洗load即刻有畫面
咁好肯定佢無俾高畫質你
就算我較最高畫質都係咁
2有得關?我再睇下先
Thx
Netfilx app係咪訓唔到黎睇
同埋一定有場景佈置係到?
訓唔到
Beat saber Steam隻game 更新左...個MOD係咪會用唔到custom songs....
我琴日飛香港
到依家都未到香港
你係用咩上呢個網果時有呢個deal
有無巴打可以講解下點SET DLNA?
https://helpguide.sony.net/speaker/lspx-s2/v1/zh-tw/contents/TP0002334007.html
已跟呢條LINK SET 同喺q2 裝左Deovr
但喺PC right click 片唔見有播放
直接擺落影片都無
Deovr入面揀dlna又話搵唔到device
但virtual desktop都load到我PC
(但話唔係同一個network,
唔知關唔關事,我電腦接lan)
希望今晚落機聽日送貨啦
pc 上 https://www.sexlikereal.com/ 申請左會員先
有 app 可以裝入 q2 睇 streaming , streaming 好順
呢個網D 片真係好鬼清 如果過左30日我都決定繼續課
用win10內置果個我都唔得
之後用左另一個叫 Universal Media Server
https://www.universalmediaserver.com/
你可以試下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞