新一代Oculus quest 2 玩Steam VR 集中討論 (6) 收到機既人表示VR係魔鬼!

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
俾人ban左正身點算...
被Quest 2 震撼教育

覺得PC GAME 可以收皮
揀左都係Q2出聲
個位好似對極都唔係最清咁既
Chok 巴係買steam 版定oculus 版,我早兩日在steam 買咗用VD 玩咗陣都唔覺有delay , 同想問入歌要方便都係steam 版較好?
又一個被VR震撼了
Steam一解壓掉落去就得
咁我繼續再玩下Steam 睇下個latency 大唔大先
有冇上啲咸game係可以直接装入機而唔用電腦
叉電真係幾慢
差滿好似要兩三個鐘
搞左勁耐個Skybox, 終於搞掂
唔知點解成日用佢都lag機, 反應勁慢, 每次開完都未睇到片就lag, 要reboot先正常返
我唔知佢背後係咪run緊d咩, 比佢run run下之後而家每次開又唔lag

FYI:
Skybox係可以投射你既片係vr入面播放, 就好似置身係一個戲院入面咁

但佢個air screen我仲係用唔到, 唔知點解search唔到pc
用其他方法又work喎, share下兩個我成功既方法
方法1: 跟呢條片做, 然後係本地網絡果到會搵到自己部電腦
https://www.youtube.com/watch?v=evd0Nqc9joc
方法2: 係本地網絡果到見到自己部電腦, 佢右下角有個SMB字. 你要輸入電腦既USER NAME, PW. 我研究左好耐先知原來係Microsoft果個email同login pw, 入去之後會無野. 原因係未set folder共用. 只要你係你部電腦到, 揀想睇既folder right click, 內容, 揀共用, 再共用, 再共用, 咁係入面就會睇到.
買steam定 oculus版本?
個pin code點搞架

reset pin

係咪facebook 密碼

打完又話我錯WTF?
想問買條線係usb3.0 to usb-c就得?
聽日到貨
5位數字?
跟佢比你個code即可
4位

唔知咩黎
想 但真心唔好用USB線玩 如果真係 拉線去背 USB頭搵野固定係頭帶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞