新一代Oculus quest 2 玩Steam VR 集中討論 (6) 收到機既人表示VR係魔鬼!

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
邊到仲有elite頭帶連電池買
唔該晒食完飯試

在game menu 選 game後就彈這個畫面,是否要裝rift 個software ?
搞掂咗virtual desktop 可以無線玩, 真係好撚正, 方便好多.
只係用部AC router, delay只係好輕微, 可以無視, 玩冇問題.
最撚正係以前喺廳玩VR, 要專登加部PC, 部機用啲舊hardware叫做夠玩但唔勁.
而家直情可以用返房部HEDT 行steam, 拎部Quest2 出廳都冇問題, 近咗廳個router接收仲好啲.
我都係,我部勁電腦係房,主router係廳,超順感覺唔到delay
我用AC垃圾手指 latency都好低

但問題係bitrate鎖左42

同而家上限150差好遠

唔知係咪因為咁skyrim畫質好差

利申:等緊AX卡
skyrim vr 設定 有冇關閉動態解析度?
skyrim vr 有無邊個mod網介紹?
nexus mods
skyrim SE mod就ok
我amazon買咗電池版elite帶,話9/11送到,原裝我用眼鏡真係唔太舒服,同埋如果VD全部quality set到最高會好快冇電
初初官方公布話得兩個鐘頭電,我諗住最多都係玩半個鐘至一個鐘乜都夠,點知一玩落去真係停唔到

想問ENB

係咪求其一隻都裝得

定係一定要裝果隻VR版ENB

見VR版果隻好似麻麻地
好易
update煩啲
beat saber裝左bmbf破解係咪唔可以update?

見佢成日問我要唔要update
未去到咁勁 好似暫時得震動
諗緊好唔好即買HL:A 定等下星期discount 先買
想買埋Fit pack, 但好似冇晒貨
我唔知下星期有特價頭先買左,隻game真係好有代入感,覺得自己真係入左去果個世界既異界人
要等埋bmbf update先得

同埋每次game update都要入bmbf入面 del beat saber 跟住重裝beat saber 再裝新嘅bmbf apk 再入去bmbf mod一次 再sync過晒啲歌

煩到仆街
我見佢codec用h264,正常係咪好過hevc???
巴打TG左你
如果另一位巴打唔要我有興趣
想問下係咪一定要同步mon?
我想熄mon佢連quest個畫面都無埋
VD 應該系邊度買?quest 定steam?🤔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞