新一代Oculus quest 2 玩Steam VR 集中討論 (6) 收到機既人表示VR係魔鬼!

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
係呀但係我一㩒就down完
但你感覺上個舊電幫唔幫到你平衡?
諗緊買唔買有電版
除咗啲字中心點之外唔夠清(可能隻眼嘅position唔中sweet spot),入到去玩first step同super hot 完全哇哇聲
facebook oculus個邊
除非有美國residential address
或者可能台灣地址都得?
否則都冇保養
唔會寄香港 亦都唔可以集運

有得用amazon搞就盡量用amazon啦
個個都係咁

跟住過兩日就慣
我係諗住訂amazon呀
但amazon會負責之後一年內換貨?
整部電腦 插3090
Q2 90FPS 開盡3664去推爆畫面....FF下都開心
今次quest 2個手掣有冇好似quest 1咁一個禮拜就壞咗唔震
好似無 REDDIT都唔見有
尋日第一日玩
今日對眼好累
30日
買左先算啦咁平
買左有電版,整體嚟講舒服好多,個重心平衡返。我有quest1,經驗係想帶得舒服一定要後腦位加返配重,唔係愈玩就愈容易sir落去,而且會有少少扯住嘅感覺
咁睇黎我都要買有電版
睇過reddit有個post 話似係未來人整 唔係呢個世代 係勁姐 但係吹到未來人既產物
依家入去好似買唔到
係未來人嘅產物,就拿拿聲同我出個8k無線vr出黎
話說有廠開發緊 有觸感既手套 佢會hold住物件嘅形狀 1999
first step入面開槍感覺一流
用緊psvr 講真有d失望 濛到見到像素點

想問問同steam嘅PC VR比較係咪真係兩世界?

想入手一副steam用嘅VR
但屋企比較細 想坐喺度玩推薦邊款?
唔好坐 會暈 除非賽車 飛機GAME
只少一個企位 伸前雙手唔撞野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞