新一代Oculus quest 2 玩Steam VR 集中討論 (6) 收到機既人表示VR係魔鬼!

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
pavlov VR完全係抄CS 但真係幾好玩
1.2011年GAME 畫面係咁 要MOD
2.VD未更新原生畫面
3.入設定關左動態解釋度
steam 版平好多
y not both?
應該好多玩慣SKYRIM MOD撚想玩VR
講畫面一定會大受打擊 VR真係大食 你要SE版爆哂MOD 推ENB 真係二張3090都唔夠 RUN足90 FPS
呢D少事 過山車VR先恐怖
公喜
請問DMM D片應該係賣場DL完直接睇,
還是要Steam PC 果個Player度睇?
我直接用賣場DL DMM player入去睇 D片 就算係HD版都係蒙蒙地,同埋D女距離都係太過近,好似巨人咁....
oculus store版唔係可以入歌咩?
正路應該oculus store版 無DELAY

你用WIFI玩 要食4X latency 會甩手
點樣可以將PC既VR片入落quest?
你當係電話插usb拉片 最簡單既話
兩個都買左
收到唔該晒
可以入歌 但係改劍個模組好似未得
有冇人知deovr 點連plex dlna
其實夜晚唔開燈玩 會唔會傷眼
一定要有燈/有紅外燈,無光tracking唔work
有冇人用緊??
btw,問左客服,widmo唔ship香港
Vroptician可以
仲有一間叫vr lens lab,冇點了解過
改得劍啦新版
請教下,我裝咗quest版vd後再裝deovr係windows,但經vd去deovr介面我完全按唔到製,我係咪漏咗step
日頭咪一樣係vr鏡度有咩分別?
搞掂了巴打
原來要個裝置允許先
Oculus Quest 2 - How To Increase Performance, Resolution, & Refresh Rate NOW!
https://www.youtube.com/watch?v=rq2a_rgL3c4

有test 唔洗自己試 3072 90fps
今日到貨 玩下整下都幾個鐘
1.原裝頭帶根本hold實,會扯到塊面下垂

2.訓係到玩個體驗好差, 成日要我set守護神,
同埋我用deovr睇片, 每睇一條都要set角度,
每出去home都要坐番起身, 其實有無得set方便D?

3.頭髮同額頭有時hi到塊鏡,搞到睇野朦左,你地點清潔?

4.睇VR片個感覺好似唔係清過psvr好多, 有D失望
可能我只試過4K未試6K
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞