新一代Oculus quest 2 玩Steam VR 集中討論 (6) 收到機既人表示VR係魔鬼!

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
Not Wired with Gigabit Ethernet

應該隻USB太廢玩唔到VD

張WIFI卡差兩三日到

想問下SIDEQUEST 入面果D SETTING 例如90HZ/GPU LEVEL

係咪都會影響到VD畫質

有無巴打直接開到最盡
玩左個幾鐘half life , 真係好佩服而家d技術可以咁那顛,每件拎上手既野既色澤同質感都好微細(喪屍除外),我真係好有感覺覺得自己入左佢個世界咁
btw, 第一次見到屍體遠睇已經覺得比佢嚇親,好核突,近睇仲嘔心,仲可以拎上手,剩係望喪屍屍體都比佢嚇親既我唔知望到未死既喪屍我會點
可能我keep住企係到左行右行咁玩,玩個幾鐘已經好攰要抖抖
玩完個幾鐘而家望電話mon都有種vr feel
有個風黎緊,希望冇影響
btw, 個人覺得elite strap好過原裝果隻唔少,只係elite strap無得訓低或者坐係到頭後挨牆玩
sorry..其實sidequest有咩玩..?
rift s用家表示
都係sde多左d姐
我玩一次beatsaber兩粒幾鐘 quest 2都冇電啦
I don't need it
I don't need it
直頭唔似手機cpu
如果接受到2個鐘電量 同埋有風扇係入面
手機一樣做到
https://t.me/cmaj9

原價387 賣畀你 地點 可唔可以盡量就我
覺得好易爛 加上原廠帶 我好滿意
唔會 嗰啲你唔使搞 唔關VD事 ODT先有用
你被VR震撼了
你唔會再玩番鍵盤滑鼠同類型game
我過1 2日再confirm 你得唔得
其實我件quest 2啱啱先到香港總集運中心
都想試下原廠果個先
玩完第一日,隻手好似vr世界咁,唔屬於自己
咁耐?係未發貨定發左貨好耐未到?
我第一次玩VR後...再望望現實世界 覺得呢個世界原來好靚 自己雙手短時間內認唔返係屬於自己 要重新認知自己身體
pavlov 同contactors
呢兩隻係電腦移植過嚟
Soma
ok
上面我啱啱先講完
發左貨未到,但頭先再check到左香港啦終於,應該呢個星期會拎到
個賣家係10月1號寄,20號先到香港
仲有係佢寄之前訂做又要等一星期
咁我都配翻對先
2020年既VR同2017年既VR 真係差好遠
完全兩個世代嘅產物
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞