新一代Oculus quest 2 玩Steam VR 集中討論 (6) 收到機既人表示VR係魔鬼!

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
https://www.support.com/how-to/how-to-set-up-a-dlna-media-server-in-windows-12667
我跟呢個,好簡單
記得right click將啲影片folders加入媒體櫃就ok
終於拎左返屋企, 以前有個VIVE第一代, 個清晰度完全冇得比,
QUEST2睇字都好清楚, 超正
而且仲有手勢操作, 雖然有時唔太準確, 但係都算唔差, 見到自己對手,
好似個人真係入左去咁
仲有D人講到IPD SETTING 3個視野好窄同睇到邊位, 我IPD68, 用落又唔覺好大問題
另外Deovr要記得option開Stereo mode in player
先係立體3D
Deovr係電腦download定quest download?
Deovr我在Quest用
電腦DL我諗係用VD開deovr咁用
想問下呢到啲清多數連唔連PC玩STEAM VR?
我部PC好廢
想知就咁QUEST 2自己玩會唔會少好多嘢玩?

正 仲以為真係要等成個月
我都係咁 唔怕好想體驗下VR
啱玩再升級電腦都未遲
完全無叫我SET過

所以先覺得痴線
想問你地VD 既Desktop bitrate有幾多? 我得32Mbps 感覺好慢同唔知點解會有D閃
點先可以恢復原廠設定?
好似要150先夠
所以先要wifi6+80Mhz up
想問下唔經電腦直接用Oculus quest 2 睇片得唔得?
電腦太廢睇唔到4K
其實GTX 1660 廢卡除左graphic影響,會唔會影響埋呢樣野?
想問你地VD 既Desktop bitrate有幾多? 我得32Mbps 感覺好慢同唔知點解會有D閃
好似要150先夠
所以先要wifi6+80Mhz up
其實GTX 1660 廢卡除左game graphic影響,會唔會影響埋呢樣野?
得,直接入片落Q2
同你差唔多

要換router了
Contractors
https://store.steampowered.com/app/963930/Contractors/

被人吹到COD VR版 有無人玩?
反而易入SER 例如 ONWARD 呢隻GAME
我覺得卡係有影響
我用2060s, 32 bitrate無閃好順
gpu usage keep住70~80%
請教下有vd之後係咪就咁開steam game就得?我點解覺得純粹用緊windows玩
VD有個tab Games
用佢開先玩到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞