新一代Oculus quest 2 玩Steam VR 集中討論 (6) 收到機既人表示VR係魔鬼!

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
我買咗256㗎,都唔係爭好多
琴晚連續玩左5-6 個鐘
我無理你個advise唔好插住 usb 線玩, 不過真係玩到無電都未夠喉
我用左一條 L頭 嘅 type c線 , 我覺得受力好多, 應該唔會咁易爛
如果你地都有咁嘅需要都可以買條L頭嘅type c線
打J 256 都唔夠, 套套都十幾激
打J前又要過片 , 都係直接load pc嘅file方便
dmm download快唔快 ? 不過套套download 貴啲喎
有啲片諗住買7 日streaming算
dmm有 550yen任睇 ?
唔係 應該唔關事 唔係像素/串流質素問題
我諗係片源兩邊對焦問題
以前用psvr其實都係咁
所以先想知呢啲新機/player有冇功能可以fix佢
上網研究過所以我都唔會諗dmm
我唔係喺dmm度down答你唔到
今日收到貨
玩左下真係幾震撼

但依家有個問題
點解玩skyrim VR 果時冇聲

beat saber 同half life 等下星期先買
AV 又未睇

codec 用邊隻? 見你地講H.264 邊到set
同埋個latency 點睇
我呢個係(desktop)
但見人係(VR)
我嘅case係vd game tab開都係唔得
要係vd games果度開左steamvr先
之後係邊度開game都得
去返電腦右下 聲音設定 選Oculus
入VR會變(VR )
VD PC設定有H264
玩beatsaber玩到舊海綿全部都係汗濕曬,可以點搞
btw,裝咗bmbf,係咪唔可以更新個beatsaber,我見佢有pop up話有更新
今晚再試下
可以拆出嚟洗 亦都可以買第三方配件 cover
暫時唔敢買太多game 淨係買左vd同skybox
費事俾人ban就真係俾錢買氣受
Skybox幾後悔 想知有冇得退款
見評分咁高以為好用
結果無論功能上同ui方便度都比deovr差
連rotation都冇
上面果位話訓低起身要轉角度嘅巴打千祈唔好買
我都想知可唔可以更新

想玩多人遊戲
我用落又冇咩問題喎
冇得rotate咩?好似可以禁住個screen黎拉?
各位除左配眼鏡
仲有咩配件好用推介?
中指制rotate拖拉
我意思係訓係度側身睇
Deovr可以轉 skybox唔多見
定係我miss?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞