新一代Oculus quest 2 玩Steam VR 集中討論 (6) 收到機既人表示VR係魔鬼!

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
唔係 直係Quest 開VD 唔使咁麻煩

啱啱訂左 想問換邊隻router好??
如果睇片 係咪可以直接入落部野到?
可以
我部電腦玩過rift s

我裝左adb, 手機轉左developer mode
兩邊restart晒
一插個quest落電腦
佢冇彈個debug mode box 出黎
淨係問我開唔開oculus link beta...
可以點搞?
冇野了
要開左sidequest佢先問
裝好晒
一個制就開到steam vr games

rift s真係去食蕉啦
其實vd有咩suggest要開
見有個咩sliced encoding要唔要開?
同埋desktop bitrate同vr bitrate係咪拉到最大就得?見佢用唔盡
fov好過rift s少少
搵日試埋ets2就得
不過隻g29收埋左...

無線真係好正
但係原裝頭帶根本on9
又難戴又難除
我四眼仔超難除
有買elite strap但一星期後有電嗰隻會到
普通elite strap想放售
有冇人有興趣?
眼鏡撚求救
quest2就算加埋佢個眼鏡用框都夾到好痛 完全玩唔到
有冇咩add-on可以搞搞佢
近視戴眼鏡玩唔玩到?
唔知換左elite strap with battery會點
原裝strap真係純粹前後夾住你個頭
因為前重後輕,一定係用夾黎固定位置
yes Half life a係steam獨家平台作品
beat saber 又玩到沒哂電,成個頭盔都係汗,呢d VR真係只可以自己玩,人地臭汗一定
elite strap前後夾,側面無夾住,玩耐左會覺得正過原廠帶
有冇人整左?
仲有widmovr, vr optician都好似唔錯
我見vr optician個隻lens應該係最靚
Oculus Link Resolution with v12
https://forums.oculusvr.com/community/discussion/83561/oculus-link-resolution-with-v12/p1

條友係LINK TEAM度做 有勁GPU就試下
我個連電池嘅elite strap插咗條線落部機到都唔識叉電(vr入面都見唔到佢顯示個電池),係咪冇得救
oculus store beat saber 是咪玩唔到mod(avatars/sabers)
買完發現個個都講steam 版
Skybox pc client 官網唔知點解download 唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞