新一代Oculus quest 2 玩Steam VR 集中討論 (6) 收到機既人表示VR係魔鬼!

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
如果出到好似quest 咁唔駛用線駛電腦先考慮買,無線嘅感覺太爽了
反正遲早都要轉直接裝win10算
今晚先再搞
vm點用到張gpu玩
唔洗呀
你先log out 咗 原本綁咗FB 個account, 之後用email 註冊個developer account, 記得要用email就得, 唔好用fb .
咁入到去就會有個option 叫你用SMS 做2 step verification, 你做咗呢個step就開到個account.
之後就可以是但開個organization , 加你原來綁咗FB 既oculus account , 再轉個account 做admin 就得
Tuesday, October 20
1:52 PM
Initiated customs clearance process
Hong Kong, HK HK
1:42 PM
Package arrived at a carrier facility
Hong Kong, HK HK

仲有幾耐?
做完係會易攰啲
但都無後悔
因為戴con仲傷眼
又唔鐘意戴眼鏡
聽朝會收到架啦
elite strap 到手 想放...原封膠紙未開
如果係咁我諗我真係要搵人幫我3d print你上面個ipd增大手術
買啦,我都有rift s
冇線真係兩樣野黎
等緊3rd party 頭帶
啱啱google過halo strap,
而家pre sale緊38呢條?
仲有冇佢個pc client
佢官網果個試極都下載唔到
佢官網應該係爆左仲未整返,今次一次過太多人成功買到收到Q2
唔慣個手掣...有啲細 成日揸到手抽筋
而家畀2千幾就有部VR可以玩,好後悔兩年前用成5千幾買個垃圾HTC VIVE返嚟
我尋晚都係
睇完教學再裝side quest+開個steam vr fing一fing
已經9點玩到12點
裝side quest嗰陣由佢叉左一陣電
一部switch嘅價錢就買到quest2真係好痴線

我好想知本身差唔多價位嘅sony而家係咪r爆頭點出psvr2
你要咁樣諗,如果唔係你2年幾前買左vive,令到vive既銷售數字靚靚仔仔,Facebook可能唔會投資落甚至買起oculus,就唔會有今日2千幾一部既VR可以買
話說有無得set每半個鐘timer提我除低休息一陣
用返原廠條布頭帶就得,每隔一陣就會唔舒服到要除低休息
其實我琴日dl果陣個網都係死,我係用google個頁庫存檔直接揾條dl link下載
quest 2 真係值得

第一次玩vr體驗幾好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞