新一代Oculus quest 2 玩Steam VR 集中討論 (6) 收到機既人表示VR係魔鬼!

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
咩中間大分界?
除咗啲舊啲嘅片比例唔啱
我好少睇片要較喎
我用DeoVR
你setting開180 SBS by default睇下得唔得
唔得你每個file名後名加"_180_180x180_3dh_LR"
佢會自己認
一個月前preorder終於到香港
大家經驗sf 要再等幾多日會送貨
你每次都180唔係360睇?
其實可以 但唔可以經steamvr開

直接係vd介面開game 不過可能電腦要裝埋oculus個software

利申 啱啱試左玩到
條片原本180咪用180,360咪用360
180用360會變形喎
我啲片多數180,360 file名就唔知點改喇

有冇巴打有解決方法
有無人買過槍架?
我係話得手機睇到dlna嘅片(代表dlna應該無問題) 但係quest 2唔得
最後要用LINK(USB) 連左PC 再用PC版DeoVR 直讀HDD 內嘅片
係喎今晚試埋用link先
其實用VD game tab開game, 同桌面用steam vr開game有無分別? 例如畫質同流暢度方面
後者 你係開唔到 只有前者
thanks thanks
我尋晚都試過,開住冷氣玩個眼罩都有d辣手
頭帶都到埋,今晚終於有得玩

細佬VR新手上路
禮拜一入完手,即刻走去玩illusion隻VR彼女簡直驚為天人
完全泥足深陷
暫時覺得係插住線嚟開佢oculus beta個virtual desktop有d煩之外都無咩嘢
第1次玩VR冇嘢對比所以覺得原裝帶同護面戴住眼鏡玩都接受到
但係日本av vr細佬我就真係搞到頭痕
咁我down咗一堆舊既av vr落部pc度(有上下又有左右)
係咪學樓上巴打們所講喺win10度set DLNA+DeoVR睇就得
2邊都要裝DeoVR
oculus 2 左右眼先得 1,832 × 1,920,想清都難,只係叫無左 紗窗, 現今科技未做到,過多幾年啦,先會做到VR有8k, 16k....先唔會矇
係喎差啲唔記得
唔係喎...但係睇自己download個啲4k, 6k片都明顯清過係youtube睇既聲稱8k片多多聲..
3,4日啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞