新一代Oculus quest 2 玩Steam VR 集中討論 (6) 收到機既人表示VR係魔鬼!

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
玩VR玩到覺得唔洗買MON 住.... graphics card 同SSD 先
VR chat 有冇香港人玩?次次入親都係鬼佬
點固定?
利申貨未到
係咪dmm?
half life未買
walking dead現階唔支援vd玩
所以只能係quest stroe買黎玩
已經有人買了
想問下如果唔駁PC 係唔係少好多野玩?
部PC太渣推唔起VR GAME
但如果只係駁PC睇片唔打機
需求係唔係細好多?

利伸:用緊I7 4770 GTX770
真係會少好多 steam vr又平又多款
if 睇片 只要求router 勁少少 2.5h 一定唔work
尋日steam開唔到SUPERHOT VR 原來要入setting 入beta 先玩到
Thanks
Router就應該OK既
用緊netgear R6300 有5G
我同你一樣都係用緊i7 4770, 本身都係係GTX770, 我換左張Display做2060s就已經連Half Life都玩到好順
睇片既話你只要將片用usb線傳入部vr機就得, 之後唔使靠電腦run都得, 但咁既話建議你買大d gb數既VR機
會唔支援咁得人驚
點睇到支唔支援,尋晚差啲係steam買咗,見quest store貴咁多
steam vr 頭顯 有個Oculus rift
等於Q1同Q2
電腦搞好左dlna
https://mail.dali.tc.edu.tw/~eddie/dlna/
就可以喺quest用deovr黎播
想播咩file既片就右鍵file->加入媒體櫃
好方便
要睇下Rift s玩唔玩到 如果玩到 可能VD問題
我都係新手買左先知唔得refund左
好似係得呢隻walking dead係咁
賽車自己一般

想玩槍game

但又唔想太恐怖
pistol whip?
superhot?
SILICON RISING
steam 特價做緊$66.5
佢用唔到steam
想問下Q2可唔可以經WIFI直連sidequest?
同埋我係電腦下載左VR片, 用邊個APP去播體驗最好
Pistol whip 算唔算音game? 用steam玩會唔會latency 影響太大?

Beat Saber 好似係oculus store玩最好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞