【震】三星手機系統級每分鐘偷連QQ及百度 三星DNS事件誤導用家?(3)

746 回覆
207 Like 5 Dislike
屌佢老母,咁撚仆街
Welcome aboard

做足back up 之後你可以玩下Alt Store 裝3rd party apps
developer.apple.com 將ID 轉做免費tier developer 咁會有developer beta profile 你玩
想jailbreak 可以留意 https://unc0ver.dev 基本上你要至少三個月唔update iOS 先有機會俾你jailbreak
咁又冇諗過玩到咁深入
只係想平時可以正正常常,唔洗日日mon住啲traffic去邊,夠stable唔需要怕搭車突然用唔到八達通要on99帶實體卡同散紙就夠
真係對3星有啲心淡, ios 而家個相薄係點架

所有相重係撈埋一齊?
同Gmail inbox 分類一樣
Recents = all mails
其他"folders" 都衹係labels 即係話同一張相可以有幾個labels 分別放係唔同既"folders"

App developer 自行決定開唔開新label
SendAnywhere app 就幫自己啲嘢加label (folder 分類)

on top on that 夜晚叉電時會分析啲相好似Google Photos 個cloud 分析咁幫啲相做人像同語意分類
仲諗住嚟緊出 s21 ultra...
都係繼續安分守己用 iPhone 算
推俾大家知
想問最近個privacy notice 嘅意思係咪即事話,唔可以隨便自己用ADB 剷走跟機嘅Bloatware(如:Facebook)?
即係未解決?
S21 係咪已經安全啦?

想買 s20 plus 做孝子機
各位睇路!!!!

Router 雖然已block所有含QQ網址, 但昨日在幾部三星手機於Play Store update過apps後, 正常使用wifi (youtube+連仔+Radio...., 永不上QQ), Router log 今午發現rejected entries, 正正係幾部三星手機嘅 I.P.,使用活動,大概應該係睇YT & 連仔時

好心奉勸打算買三星手機巴絲,睇路
三星用家睇唔到㗎
有冇去三星區大大聲講啊!?
唔屌出聲 佢哋又扮無事,小心Xposed死都可以拗番生嘅仆街仔嚟
有解決方法未?
有解決方法

未?
想知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞