【震】三星手機系統級每分鐘偷連QQ及百度 三星DNS事件誤導用家?(3)

746 回覆
207 Like 5 Dislike
駁唔到就打手 你肯答我用咩電話未?

講到尾而家買機都係揀lesser evil 㗎啦
其實你真係好支那賤民style, 試下應徵下做支共發言人,以你咁無賴佢哋應該會好鍾意 一講人權問題就話全世界都一樣有人權問題,你講邊個國家我都有位將佢變有人權問題
講到屌都唔改咪轉會,依家咪剩改114但又特登保留QQ百度個query囉, 望咩望?繼續跪啦仆街
叔韮你做乜鳩?
香港人應該用咩牌子?錦鯉又用咩電話? 成日轉移視線,肯答未?等我幫你做賤民

其實你講嗰啲問題淨係得返半個,就係qq baidu query

你係咪可以擔保佢唔會fix埋哩點?唔係嘅話咁點?
班字頭打手上返水
Marked
連用咩機都唔敢答就收皮啦廢柴

縮頭烏龜,你就應該係某牌子打手喇
呢單野竟然咁少Noise 要繼續
咪就係講緊你班柒頭剩係識跪求三叔同你修正,一次又一次,明嘅,中國人就係要跪

望咩望?跪啦柒頭, 三星見到你咁誠意就改㗎啦
asus 硬件真係頂唔到2 年以上
屋企2 部5z

電量跌得好快
按鈕軟左
成日無啦啦freeze

其中一部上雪山室內凍死,香港行山又熱死

cls QC
答問題先啦,問第三次喇

再問多少少:大陸人跪完有冇得到改善?***用家反映完有冇得到改善?仲有邊間廠係完美冇問題or會聽用家feedback? 又有邊間係同大陸割蓆?有冇黃色經濟機?

你有perfect answer咁我咪聽你講囉

btw ***執緊佢大陸d廠 , apple仲係mic
點樣扮

利申:無興趣用三叔
lm
繼續觀察,已決定唔會再買三星電腦同手提
與其喺度嘈,當下呢刻不如睇下點樣可以令Samsung唔好側側膊當冇事發生仲好

有能力嘅大可同時選擇轉會,但你又可以保證轉會後第二間廠又唔會有同樣問題?以Android為例,Sony Asus佢哋都有大陸市場(市佔唔係討論重點)都一樣分大陸firmware同國外firmware,難保他朝你轉會後下一版firmware撈亂晒啲code,香港澳門中國相同treatment,咁到時係咪又要再轉會呀?

我知道而家市面上仲有一大班冇留意開科技嘢嘅人用緊Samsung中咗招,咁你覺得佢哋係咪全部今日即時一齊全部轉會,令Samsung喺香港市佔聽日drops to 0%?傻嘅都知冇可能啦,我只係覺得呢班用家知道咗單嘢之後會好無助,咁其實係咪點都要push Samsung去正視問題好過只係周圍笑人用Samsung?(push Samsung同轉會之間冇衝突,可以兩樣一齊做)

當你轉會iOS,又真係一天都光晒?唔好唔記得iOS基本上好多嘢都係black box嚟,就算你可以好似今次咁觀察到有古怪,你有冇能力可以好似而家咁個幾星期就拆散個ROM decompile晒啲關事嘅Source Code出嚟做證據畀壓力Apple先?iOS有唔少setting menu都變晒簡體中文,但我只係留意到班人只係叫人轉英文menu當睇唔到啲簡體中文就算,咁點解仲要忍氣吞聲唔轉會?

一間富可敵國嘅Apple喺相同情況下,佢哋首先一樣會好似Samsung咁有PR攻勢spin走成件事,隨時人哋資源比Samsung多,一般用家仲難將件事發大

而家轉會iOS,你第一件事就要連Samsung跟機嘅快充牛都要換埋...........
IOS唔係想像中咁安全架 要做多d功課保護自己
三星得ram 同ssd 會買,其他都係算把啦
LineageOS: Am I a joke to you?
全世界最多人用嘅OS = 全世界最多hacker去搵嘢爆嘅OS

但無可否認,Apple比Google著重私隱呢樣係冇錯的
你用custom rom咪又係要買hardware畀錢廠賺,錦鯉買邊隻牌子?

仲要root要刷要void 保養,買部機返嚟要自己搞咁多嘢,幫人做埋佢嗰份,support同resources又冇大牌子咁多,仲唔賤?
屌你老味samsung我禁睇好你,你居然搞d禁既野,想逼我轉iphone?
係香港用就有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞