【震】三星手機系統級每分鐘偷連QQ及百度 三星DNS事件誤導用家?(3)

746 回覆
207 Like 5 Dislike
~~~~
咁佢又未淪落到代工廠,佢點都係零件供應商
qq仲未有
推 三叔條仆街做野未
有冇聯署petition?我現在所有三叔產品表示,願意唔打格仔亮相支持切查事件!
聯署唔錯
我韓水係咪刷返個韓國rom就可以解決?
追po了 見到話喺香港用就連
Pish
note20ultra已update 最新firmware
請問呢個係咩app
netgear router 既家長監控apps
btw s6 tablet 都有每分鐘連 qq.com, one ui 2.1 5月時update, 三叔起碼半年前已經改到咁, 我懷疑佢 delete 360個時暗中加料
支持
> s6 tablet 都有每分鐘連 qq.com, one ui 2.1 5月時update

部tablet 仲用緊5月update?
樓主宜家咩環境
港版已經係最新架啦
好可能一直都有放qq落去,嚟緊都未必有心執走佢,呢次執走114可能已經係皇恩浩蕩

qq冇114咁覺眼,又搏班一般用家睇唔到,見冇咗114就讚Samsung做嘢快手同一天光晒

睇佢而家個touch screen都有問題都照賣S20FE就知乜事啦
同樣係叻雞router:
本來唔會經常摷 router logs 睇, 頂多一個月兩次
但印象中係9月幾部三叔電話/PAD update patch 後, 逐漸出現大量DoS ACK, SYN Flood, Port Scan Entries (仲特登針對住ReadyShare USB default 幾個PORT) ..... 第一, 二個Log 仲以為個別事件, 而家每日gup Router Log 係常態, 上星期個log 花哩碌到pk
最後, 索性閂埋 Disable Port Scan and DoS Protection, 連UPnP都熄埋

應該好難證實三叔update patch 係吳三桂. (從未開過port fwd)
呢啲好難證實啦,有機會係你唔好彩抽中咗堆成日畀人搞嘅ip
係timing "湊巧" 嘅問題
當然有可能係9月各安法後ISP做嘢, 甚至Google Play Store 跪低, 應該仲有好多可能.
但三叔嫌疑真係好大. 等於麻甩佬唔叫鷄, 冇SP, 冇訓過陌生床, 又突然有性病一樣. 事主一定會努力回帶, 諗番幾時幾日, 屎急去過殘廁未抺廁板就....
講開timing「湊巧」,qq就開始有人半年發現,而114就可能喺呢兩三個月嘅patch開始出現...........
*半年前開始有人發現
隔離三星區啲人當冇事咁仲討論點買最抵,平行時空咁,或者佢哋覺得唔犯法就冇事掛,唉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞