『薪火post』BNO 續期資訊(105) 睇頂置 –– 抵壘政策 之 執好嘢未

1001 回覆
17 Like 3 Dislike
又係簽名問題?佢哋要副署人簽返之前申請時個簽名?即係護照上印咗嗰個!咁就唔關副署人合唔合格,只係對唔到個簽名啫!

其實封信話聯絡唔到副署人關於簽名問題喎,同埋呢封信應該唔係個PE 答你。
呢個追查唔到㗎喇,有時可能填錯咗都唔定!你一係問返副署人簽名會唔會唔對之前,另外如果想同一副署人簽返,咪電郵問吓得唔得同簽完電郵去邊個地址。
我想問佢地會唔會打電話黎架
頭先有個英國電話 +447418353814 miss左
睇黎呢排多人返左工,等左3個月終於approved
只可以話+44 7字頭係手機
+44 78 係🇬🇧李➕✖️字頭
即係白撞多啦
鬼佬習慣英國咩都係用簡寫... 倒如HSBC UK ATM card 同信件都係用 MR T M P CHAN 代替Mr Tai Man Peter CHAN, 得返姓氏

p.s. 住英國收到同屋友封HSBC 都差啲認唔到, 淨係寫 MR B JOHNSON
會,但唔知係咪呢個號碼。
會唔會再打過架
問你乜野
我哋係SF,你有快件.....
好難講,HMPO 依家多數電郵問,可能IDD budget 有限!有人報告過,打嚟嘅識廣東話!
英國手機太空卡打IDD先平... 以前有個plan 係 £15/mo 10GB data + 1000 min local+international.
仲有TESCO 電話卡, 幾p 1min 打返香港.
咁快
畀咗咩文件,有專業人士副簽?
咪努力搵副署囉!依家寫信唔係好接受,尤其係上一輩!
近期啲可能分流咗,去咗借人借地方嘅office ,但有機會唔熟手而彈啲無謂嘢!
或者到時Home Office flexible 咁話Bno=BC
唔洗特登叫人換passport
等你renew passport時先轉做BC
transitional arrangement for BC convertion from BNO
己收到 Passport,想問申請文件係咪都會經 DHL 寄來
5+1 只係 lifeboat plan .
so 人到英國就好多種玩法。
BNO VISA只不過新加個VISA policy
唔涉及BNO status嘅實質改變

但BNO 變 BC,呢下改變就大

利申:83年前出世嘅CUKC,希望BNO平權成功
我都係 CUKC . 所以人最緊要過到英國先係神,唔係就講乜都假。

都要錢同決心嘅

留係香港真係唔樂觀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞