『薪火post』BNO 續期資訊(105) 睇頂置 –– 抵壘政策 之 執好嘢未

1001 回覆
17 Like 3 Dislike
唔怕跌一千幾百就畀錢搞啦,真心個SAR有啲鳩鳩流喎
唔係話咩查完無記錄啊你中國籍啊你可以用SAR啊個份官方回覆都唔好close file

係咪要打去問問
17號話寄出 但到而家都未收到DHL sms
用application no.係DHL 又track唔到 係咪唔正常?
SAR父母其實又係浪費時間,即刻報lost等ref no好過啦!
SAR同報lost係兩件事嚟!你混淆咗兩樣嘢會令件事更加複雜!

有無報lost先?結果點講先?sar搵唔到有並唔代表唔係bno!印象嘅嘢佢咁細個唔可以作準,反而問佢父母,有無搵到佢哋當年嘅bno,內有無佢名仲好!最後一件事,大法要中晒三項,缺一不可!
因為個post主話報lost無record
先諗係咪要SAR老豆老母

你咁講又唔清楚佢係SAR自己定報lost
之後話no record
SAR父母無提有無included child 係有咁情況,所以先叫佢直接報lost,不過睇返後尾佢都做晒,咁sar父母就要小心跟進,因為hmpo sar team,唔同lost team,lost team真係搵舊料,分分鐘係搵返舊申請表同資料,sar呢?表面資料就算。
同你同一日being processed
睇頂置
幾時先走得出黑洞
8月7都未有
好鬼慢
你可以Email 問佢 ,等佢寄信大嘅一個月寄到過黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞