『薪火post』BNO 續期資訊(105) 睇頂置 –– 抵壘政策 之 執好嘢未

1001 回覆
17 Like 3 Dislike
挪威11月都出身份證,好似得返冰島、丹麥無身份證
21年入英國都要護照,唔知仲用唔用得smart gate
想問hmpo approved 仲printed 咗
寄出返香港當日dhl又退件
睇doc就話咩都唔駛做繼續等就得
想問通常等幾耐?

因為都幾耐下,駛唔駛聯絡hmpo?
普通人紅色
想問下尋日收到hmpo email話寄出左,會唔會收到dhl既email or sms有個tracking number? 定係會臨派件先收到電話?
因為想改去service centre自取
睇doc
okay

有冇人遲得過我
隻色真係好靚
但我有朋友呢排收到佢話好似冇收到sms 所以驚佢改左
佢都話sent咗好多日 表示仲未收到dhl sms
有關BNO寄回香港問題
https://lih.kg/aCQKuqV
#24 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

得閒J下post
有條lin可以check
不過而家d消息追唔上改變
我又再收到封"we need to speak to you about your lost passport"既email, 咁係咪要打多次電話去?
唔洗等
填資料
比錢
比左錢
寄文件
照寄資料?

唔駛等佢封confirm canceled old bno email?
你既然肯定自己唔見嘅係bno,就唔需要質疑太多!hmpo 都係叫真正持有人唔使等就照申請,你都俾晒錢,仲擔心啲乜?等ref no係俾班唔sure有無,但中晒身份證大法嘅人用嘅!
我全家個passport no.都唔同左
之前果個係咪正常?
你去renew廁所板都會passport no唔同咗啦
你估係信用咭畀過張新你嗰16位數依然一樣咩
明白
朋友隻 case 試過好遲先寄
都有俾人問有冇特衰護照
估佢地係係咁咦 follow up 下費事隻 case 做乜好耐冇郁
答返冇就ok了(佢真係冇特衰護照的)
Lost case
最近大家用咩寄?
都係DHL/Fedex?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞