『薪火post』BNO 續期資訊(105) 睇頂置 –– 抵壘政策 之 執好嘢未

1001 回覆
17 Like 3 Dislike
3月申請
7月1收到錯passport
一星期後寄返hmpo
8月send email問status 話5知去左邊要調查
9月send email問,話個officer absent 所以未process
到今日都未有消息
其實係咪有野搞錯左?
錯資料既passport
唯有同自己講 好快會有消息
Btw你approved嘅話 講聲我知
我已經佛系
耐唔耐click黎望下
On9 DHL啱啱打黎問係咪無人喺屋企收件 之後叫佢扔低喺管理處
心諗我完全無收過任何sms喎
跟住收左線十分鐘之後先收到sms通知今日派件

我全家都係黑洞,完全出唔番黎
第一幅圖,我諗好多人都唔知道當年有BNO身份嘅人係有344萬人,而5月底藍韜文宣布擴權開始,我先好驚訝有好多人原來係唔知呢條數,先有錯覺以為290萬係合資格人數,其實290萬係已經擁有BNO身份嘅人。
試下再追下
你應該要求有關PE 報返個情況你知!首先要知道你本錯證,到咗PE 手上未先!然後每星期追一追個PE。
用公司DHL account 寄去HMPO 先舊幾水...
DHL worldwide express
我呢個星期都成日答同一問題!係幾乎每日!你識爬文就唔會問呢條問題!

唔好俾呢封template 嚇窒!問清楚個PE 究竟副署人衰邊瓣!呢度試過幾單都係個PE 判斷力問題!有人經溝通後個PE 問返同事過返!有人關係同學彈但如果寫朋友就過!有人係PE 收唔到副署表喎!有人兩份申請同一副署,一個批一個唔批!你唔好放過佢,問清楚先可以見招拆招,唔好見到封信就驚,可能借咗人手,唔熟個習慣啫。
今日終於收到女皇陛下發給我的護照了.從此遠離火車頭.
being processed 929

黑洞終於見天
想問我係係公司DHL寄過去英國果邊
依家本野會寄去屋企定公司
正常寄返地址證明嘅地址
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞