『薪火post』BNO 續期資訊(105) 睇頂置 –– 抵壘政策 之 執好嘢未

1001 回覆
17 Like 3 Dislike
佢似乎技術問題出唔到有相嗰張,等到梗係用返嗰張啦!
咦 好核突
主要係佢申請時可能要打護照號碼
想有返本BNO喺手申請
我唔係即時會走
希望到果面疫情好啲先
暫時用asiamiles換左張單程倫敦機票明年8月出發
但會睇返佢個visa第一次要入境嘅有效期
如果批左之後一年有效嘅話我會二月初即刻申請先
我收到HMPO比份form我填果個email就係寫"If our letter to you is requesting scanned/emailed documentation or information , this may be sent to us by replying to this email"

我填完就scan左覆番佢email了,不過有啲怕email番去唔得,要再寄番去

啱啱收到個email問我要加做48頁定做一般既passport 咁我照覆佢email 話做一般ok

跟住收到呢個email (唔太sure佢係收到我話一般ok既passport 定要打佢比我個電話佢地)

同埋Application moved to paper form 又咩玩法? 又要再等啊
無嘢好怕,除非搏過大霧!
你睇清楚封autoreply入面寫乜嘢先啦
姐係要打電話?
2020年 竟然仲有人唔知咩野係autoreply
30/7 Documents received到呢家毫無聲氣
Twitter DM 問下啦
請問我尋晚打左電話去留低名同出生日期(佢冇叫我留身份证), 咁我要幾耐先收另一封email?[url][url]
[/url][/url]
唔好意思冇為意用手機打錯左
咩情況呢
係咪要等另外一封取消舊bno既email先可以繼續網上申請bno?
你肯定係BNO

唔明?
你肯你本舊英國護照係BNO
sure
唔洗等
填資料
比錢
有無巴打試過比咗ID copy佢都叫你再比, 無申請過特區又叫你比個copy佢
話你有比HKPIC COPY
HMPO公務員覺得香港人都有特區護照
唉...好煩. 雖然唔會申請唔到同而家都無得飛, 但成日咁樣等等等真係煩死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞