『薪火post』BNO 續期資訊(105) 睇頂置 –– 抵壘政策 之 執好嘢未

1001 回覆
17 Like 3 Dislike
唔撚係掛

咁我自己個本真係express黎
6月寄8月就返到黎
並不是FIRST IN FIRST OUT
見到好多人收到d reject countersign 嘅email
想問下你地係being processed 幾耐之後收到呢d email
824 processed 但年底覆搬屋
想快d收到
我都係8月8號process 到依家都無update
搬屋都唔怕
因為DHL 寄d文件過黎
可以改去Alfred櫃拎
幫阿媽續BNO, 竟然彈左句話你申請續BNO但而家話你聽係唔知幾時俾到本新護照你同退番文件俾你,咁都得?
想問下有冇人係approved 之後淨係9月尾收到舊証,仲未收到新証?
衰眼鏡遮左對眼少少

\|/ 上下香 放西瓜
望佢早日出黑洞
有冇人試過轉左Paper form寄完OS01同副簽實體相過去, 然後話張實體相唔合規格要交過張相? 尋日durham果邊email叫我上online system交過張相, 但舊果個PEX number已經用唔到個online system(話moved to paper form, don't track your application here), 新果個paper form的ref number又用唔到個online system.
EMAIL
TWITTER問
EMAIL問
係online入資料會彈出來
點ONLINE入資料
申請個時問個啲問題
How long it takes
Coronavirus (COVID-19) – in line with public health guidance, we are working with fewer staff. It will take longer than usual to process your application.
唔係呢句,直頭話唔知幾時俾到1你

多謝中國喇
就係咁,唔想你地追
你爬吓文就知道申請續證依家預唔到時間!呢幾日仲有啲係六月申請,寄到去得拆信都成個月,之後處理三個月先等到批!你話系統點解唔戴定頭盔,話申請時間唔知幾耐,本證同文件預計唔到幾時俾返你,等你唔會等閒就搵佢哋問幾時批同寄返啲文件俾你!
冇錯
補交左啲document隔左兩日就approved 兼send埋
我第一本bno
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞