『薪火post』BNO 續期資訊(105) 睇頂置 –– 抵壘政策 之 執好嘢未

1001 回覆
17 Like 3 Dislike
唉 諗住搏下無副簽得唔得
彈返轉頭
啱啱話張相唔得
明明upload相嗰時佢個tool話得架喎
要點影先得呀
INCLUDE CHILD
係呀
反而我阿媽係成日話我有bno 跟住搵哂全家啲bno出黎都冇我個本

最後發現係included child
Btw included child 係咪會等得耐過renewal?
問HMPO
唔知關唔關事
但我媽本renew寄左番黎一兩個星期先通知我補交正本文件
想問下如果媽媽BNO過咗期未renew Included child可唔可以照apply?
絕對得 因為我就係呢個情況
Thanks Ching
https://www.gov.uk/government/news/government-delivers-on-commitment-to-british-nationals-overseas-in-hong-kong

The Hong Kong BN(O) Visa will be open for applications from 31 January 2021.

There will be no quota on numbers.

A five-year visa will cost £250 per person. Applicants will also be able to apply for a 30-month visa which will cost £180 per person.
申請咗bno等咗幾個月終於搞掂話寄返比我
dnl 退返比寄件者

快件退還給發件人

十月, 21 2020 16:15 當地時間 | LONDON-HEATHROW - UK

想問我而家可以點做?
睇doc
今日上完香 即刻批左

想請教下8月尾收左舊文件。到而家都收唔到DHL msg話deliver新BNO正唔正常
同期我媽媽都已經係8月尾果陣收晒舊文件+新BNO了
打過比DHL幾次都話無單no. 用晒所有方法Search過我個名都無收到件
我唔知點算好好迷茫
點解你唔直接搵HMPO?
搵到了
話咩都唔駛做等再寄(唔知要等幾耐)

希望就係咁簡單就好了
等死人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞