『薪火post』BNO 續期資訊(105) 睇頂置 –– 抵壘政策 之 執好嘢未

1001 回覆
17 Like 3 Dislike
唔該巴打
但張身份證同護照相已經DM左啦
唔可以收回
有無巴打知英國境內申請LOTR幾耐會批到
明明我14號received
唉!跟佢指引嘛,咁心急做咩!等回覆啦唯有。
我個fd係學生,副簽都照批,有啲又要專業人士,好似好睇彩數咁
幾耐之前批?
剛剛琴晚寄到手上
唯有係咁啦,感謝巴打你幫忙
我個人性急。。。
我寄英國平郵信件真係未試過,但平郵包裹就有,包裹係要兩個月多1個幾禮拜(70-80日)

E-express最近試過15日,同空郵差唔多。
嘩,算比較冷門,恭喜你
E-express 根本空郵嚟,多四個狀態更新咪收多少少錢咁啫。呢度都係六月有幾單平郵,50幾日就到。

出洞了

我之前幫2老續既BNO, HMPO 要我再 provide 多次 countersignature
我之前申嗰時, 我有countersignature 到, 簽嗰個朋友係 BNO passport 黎, 所以冇 provide information page
而家佢話 posted 左個 form 俾我, 我想問下, 我可唔可以問佢拎electronic form取代嗰封 posted form?
可以,你問佢,佢係可以gen過一份有相嘅!不過我喺呢度講過好多次,如果彈副署,請你問返清楚個PE 副署衰邊瓣!唔好放過佢!有報告話寫同學唔得朋友就得,有PE 話無收到副署表但人哋連實相都寄埋,有話職業唔過但問返同事又俾過!仲有今日先有個同一副署人,一個批咗一唔批!根本個PE 判斷力有問題,你必須搞清楚件事,唔好佢俾封template 你,就覺得係你嘅錯!就係呢度叫大家問返清楚,所以我先舉到例子原來唔關副署人問題!

個PE話我個副簽人個簽名唔接受
Lm
唔止
佢哋仲搵唔到個countersigner
琴日又有個又係簽名唔match.有問題
其實有人係佢哋問之前就答咗
但我朋友話冇人搵過佢,連mail都冇
Email如果跌入spam太耐有可能自動清走咗喎
創作力量同幻想會嚇你一跳
本bno已經收到,但本身寄去啲文件幾時先會寄返嚟
睇頂置
Sor9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞