『薪火post』BNO 續期資訊(105) 睇頂置 –– 抵壘政策 之 執好嘢未

1001 回覆
17 Like 3 Dislike
我一向有兩負坐底!
有咩會填錯?份form係盡填,唔知就留空,就算錯咗咪填過囉,有乜好驚?有登記過bno唔會續唔到喎,放心啦!
我同你一樣, twitter問過佢咁覆我
"Hi, once the international delivery team receives your passport they will either contact you directly for further information or make amendments and get your passport re delivered. "
應該都係要等
睇個回覆,似乎答到唔想答。
俾佢reject左,要我填返countersign文件再寄返比佢,bno 可唔可以countersign?要再寄咪有排等
又一個唔睇doc
有排等咪唔好續囉
睇置頂doc唔該
睇完全份 Q&A都解答唔到先問問題
我就9月4到現架都未轉
想問佢話查過係97年前冇擁有過bno,但唔confrim有冇bno身份,可以點做
睇doc 先
置頂有教
問過係冇,可以點
問邊個先
人嘅記憶喺好脆弱
doc入面有self checking method
hmpo ,身份證大法
咁冇啦
身份證大法唔中嘅話即係連included child都唔係
身分證大法要中晒三項喎,你係咪先?
只係話check到冇揸過bno,唔肯定有冇呢個身份
冇曾經揸過BNO=冇BNO身份
講完
等左4個月終於收到
巴打寄去邊度?
Durham?
我同你個進度都係咁上下
你無切實答我有冇中晒三項!

由於有啲included child係sar唔到嘅!佢哋係報失,攞到ref no先至去申請,基本上都係成功嘅!呢度有cases中晒大法三項,但sar話無,報lost有ref no,照課金係成功嘅!不過總有人唔明咩叫中晒三項,有啲覺得97前出世就叫中晒,結果咪一世揸特衰囉!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞