『薪火post』BNO 續期資訊(105) 睇頂置 –– 抵壘政策 之 執好嘢未

1001 回覆
17 Like 3 Dislike
又要俾多次錢郵寄?email唔得?
我general enquiry問左, 佢話要我寄兩張一樣的physical photos過去 嘗試email比左張新的digital photo比佢, 未覆收唔收貨… 轉paper form已經好煩, 張相唔得又冇得o係online system upload更加煩...
你呢個case 係補副簽定點 ?
OS form要交實體相,點e-mail!
一轉咗paper form就無得返轉頭,一切人手處理!所以嗰啲搏大霧唔寄副署呀,聽人講唔揀other簽發呀,後果要自己承受返喇!
6月頭申請, 本來系統話唔洗副簽(簽發機構已揀others), 8月頭processing, 9月中話舊passport個樣同張相差太遠, 所以要以OS01 form補副簽.
其實你有無問張相點解唔合格?同埋張相點影?相舖影好少出事喎。
上郵局個網申請個MCN number
有信寄黎確認地址
睇doc啦!

我係英國人呀hi
多謝咁多位巴絲提供既資訊
張相有戴眼鏡, 用手機影的, 眼鏡有少少反光, 本來online system我都係用果張相, 系統good左, 叫補副簽的時候PE冇提話張相有問題, 咁我屋企有印相機同相紙就自己按passport photo個尺寸print返同一張相出黎寄過去了, 點知原來張相係唔合格的orz
唔該晒巴打 琴日send完email解釋
今日就同我講個application success
辛苦了

想問有冇人每一頁啲數字窿窿都發晒黃
個個都係咁定話得我一個咁核突
頁頁都發黃 點解會咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞